Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  
maiige_borito
Ebben a negyedévben 
már 139.000 példányban!november 22., szombat

Amikor Isten várakoztat (2)

„Állhatatosságotokkal nyeritek meg majd a lelketeket.” (Lukács 21:19)

Legyen a békesség az elsődleges fontosságú életedben! Ne engedd, hogy a belsődet a külső nyomás irányítsa! Ha harci üzemmódba kapcsolsz, azzal mindenki szenved, de ha Krisztus békessége uralkodik szívedben (ld. Kolossé 3:15), akkor látni tudod a nagyobb képet, és olyan légkört teremthetsz, ami elősegíti a megoldásokat. Keresd az áttörést akár váratlan forrásból is! Ha az Úrra bízod utadat (ld. Zsoltárok 37:5), ne lepődj meg, ha olyan embereket vagy körülményeket küld életedbe, amilyenekre nem is számítottál! Bálámhoz egy szamár által beszélt (ld. 4Mózes 22), Mózes figyelmét egy égő csipkebokorral keltette fel (2Mózes 3). Ne siess annyira! Észrevetted már, hogy minél jobban sietsz, annál kevésbé jutsz előre? Jézus azt mondta: „Állhatatosságotokkal nyeritek meg majd a lelketeket” (Lukács 21:19).

Henry Blackaby jegyezte meg: „Isten időzítése tökéletes… Néha talán visszatartja útmutatását, hogy ezzel vegyen rá, hogy még elszántabban keresd őt. Ne próbálj a kapcsolatot kihagyva csak a tettekre figyelni! Istennek sokkal jobban számít, hogy kapcsolatban legyen veled, mint az, hogy mit tudsz tenni érte.” Ne légy túl büszke ahhoz, hogy segítséget kérj! Salamon azt mondta: „Ha jön a kevélység, jön a szégyen is, a szerénységgel pedig bölcsesség jár együtt” (Példabeszédek 11:2). Ha azok az emberek, akikhez fordulsz, nem azonnal elérhetők, ne add fel, légy türelmes! Isten úgy tervezett minket, hogy együttműködjünk, tehát valahol út közben téged is hívni fog arra, hogy segíts valakin azzal, amit most tanulsz. Isten „… megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket” (2Korinthus 1:4).

00:00
Értékelések átlaga: 4,9

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014