Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  
Ebben a negyedévben 
már 140.000 példányban!január 28., szerda

Engedd kiáramlani a szeretetet!

„A szeretet soha el nem múlik.” (1Korinthus 13:8)

A megjelenés alapján negatív véleményt formálni kevesebb mint húsz másodpercbe kerül. Ahogy Thelma Wells mondja: „Könnyű ítélkezni, amikor valaki nem úgy néz ki, nem úgy beszél, nem úgy fog kezet, nem úgy gondolkodik, ahogyan te. Ám János azt mondja: »… aki nem szereti a testvérét, akit lát, nem szeretheti Istent, akit nem lát« (1János 4:20). Nem szeretheted Istent, ha negatív érzelmeket táplálsz mások irányában. Nem csupán test vagyunk, szellemi lények is vagyunk, és annak az alapja, akik vagyunk, nem magasságunk, súlyunk, modorunk, hajszínünk vagy életkorunk, hanem Istentől kapott ajándékaink, személyiségjegyeink, értékeink, intellektusunk és érdeklődési körünk. Amikor rájövünk, hogy Isten szeret minket, még ha bizonyos tetteinket vagy viselkedésformáinkat nem is kedveli, akkor könnyebbé válik az is, hogy másokat szeretni tudjunk. Amikor felismerjük, hogy mások iránti negatív érzéseink akadályai annak, hogy Istent szeretni tudjuk, könnyebb lesz szeretni. Ha közösségben vagyunk Teremtőnkkel, és kérjük, hogy adja nekünk az ő szemét és szívét… könnyebbé válik a szeretet. Jézus azt mondta: »Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.« (Lukács 6:32). Lehet, hogy sosem lesz könnyű bizonyos embereket szeretni, de ha meghozod a nehéz döntést, hogy mégis szeretni fogod őket, az ezzel járó jutalom mindig megéri.” A Biblia azt mondja „a szeretet soha nem vall kudarcot” (1Korinthus 13:8 NIV) – ha nem akarsz szeretni, kimarad az életedből az legeslegjobb dolog, amit Isten neked tervezett. Egy bibliatanító mondja: „Ne maradjon ki az életedből… Isten szeretet, és ha engeded kiáramlani a szeretetet, azzal Istent engeded munkálkodni, és ő lesz felelős az eredményért. Engedd kiáramlani a szeretetet minden pillanatban, minden helyzetben, minden imában, minden gondolatban… ez megerősít… elűzi a félelmet… olyan megoldás, ami mindig működik.”

00:00
Értékelések átlaga: 4,4

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014