A

A teljes

Istenember

film megtekinthető itt

Kattintson IDE!

Ebben a negyedévben 
már 180.000 példányban!október 21., péntek

Szükségünk van bátorító barátokra

„Mindig szeret a barát, de testvérré a nyomorúságban válik.” (Példabeszédek 17:17)

Bölcs dolog körülvenni magad olyan emberekkel, akik támogatnak lelkileg, akiknek elmondhatod álmaidat és ötleteidet. C. S. Lewis és J. R. R. Tolkien az Inklingek nevű irodalmi kör tagjai voltak az oxfordi egyetemen. A társaság tanárokból, írókból és olyan barátokból állt, akik rendszeresen találkoztak egy ismert oxfordi kiskocsmában, hogy kedvenc könyveik egy-egy szakaszát megbeszéljék, vagy épp felolvassák saját írásaikat. 1936-ban úgy döntöttek, hogy a világnak több olyan regényre van szüksége, melynek fő témája a hit és az erkölcsiség. Lewis és Tolkien úgy határoztak, hogy tudományos-fantasztikus művet fognak írni, miután rájöttek, hogy az e műfajhoz tartozó akkoriban megjelent könyvek mennyire gyenge minőségűek voltak. Szó szerint feldobtak egy pénzérmét, hogy eldöntsék, melyikük fog űrutazásról, és melyikük időutazásról szóló könyvet írni. Tolkiennek jutott az időutazás, de próbálkozásai ellenére nem igazán boldogult ezzel a témával. Később azonban hatalmas sikert ért el A Gyűrűk Urával. Lewis megírta híres kozmikus regénysorozatát*, majd ugyanazzal a lendülettel papírra vetette Narnia Krónikáit. Te talán nem érsz el ilyen szintű sikert, de te is előrébb juthatsz barátaid őszinte biztatásával, mint anélkül jutnál. Kérdezd meg hát magadtól, mi kell ahhoz, hogy ilyen barátságokat tudj fenntartani, melyek segítenek kiaknázni Istentől kapott tehetségedet. Talán ki kell bújnod a csigaházadból, és el kell indulnod mások felé. Lehet, hogy így fájdalom és elutasítás ér? Biztosan! De csak akkor fogsz sikert elérni, ha kész vagy vállalni ezt a kockázatot.

* A csendes bolygó (Kozmosz Fantasztikus könyvek, 1986; Harmat Kiadó, 2006.), Perelandra (Harmat Kiadó 2006.), A rettentő erő (Harmat Kiadó 2007.)

00:00
Értékelések átlaga: 4,4

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2016. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2016 | Impresszum | Alapítványi információk