Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  borito
Ebben a negyedévben 
már 155.000 példányban!július 31., péntek

Fékezd a nyelved!

„… ha valaki beszédében nem vétkezik, az tökéletes ember, meg tudja fékezni az egész testét.” (Jakab 3:2)

Egy mondás szerint mind olyanok vagyunk, mint a macskák, szeretjük a nyelvünkkel saját magunkat nyalogatni. Jól jegyezd meg magadnak azt az embert, aki szeret pletykálkodni. Miért? Mert ha neked másokról beszél, akkor másoknak meg rólad fog. A Biblia három dologgal kapcsolatban figyelmeztet minket:
1) Meggondolatlan beszéd. „Láttál-e már elhamarkodott beszédű embert? Több reményt fűzhetsz az ostobához, mint hozzá.” (Példabeszédek 29:20). Ha időt hagysz arra, hogy megismerd a tényeket, akkor legtöbbször egészen másként fogsz megszólalni. Anna olyan szenvedélyesen imádkozott gyermekért, hogy Éli, a főpap azt hitte, részeg. Amikor a tanítványok látták, hogy Jézus feléjük tart a vízen járva a Genezáret-tavon, azt hitték, hogy kíséretet. Tehát gondolkodj, sőt, jobbat mondok: imádkozz, mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonsz le!
2) Hízelgés. „Mert nem jön ki szájukon őszinte szó, belül romlottak, nyitott sír a torkuk, sima a nyelvük” (Zsoltárok 5:10). Azt mondd, amit gondolsz, és gondold komolyan, amit kimondasz! Légy őszinte! A hízelgéssel a saját érdekünkben akarjuk manipulálni az embereket. Ne tedd ezt! Légy velük egyenes! Ha szereted őket, mondj igazat nekik!
3) Ítélkezés. Jézus azt mondta: „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek.” (Máté 7:1–2). Ha elég sokáig élsz, akkor sok olyan dologban leszel te is bűnös, amit olyan könnyen elítéltél másokban. Az igazság az, hogy Isten aszerint bánik velünk, ahogy mi bánunk az emberekkel.

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014