Az

Istenember

film

Kattintson IDE!
borito
Ebben a negyedévben 
már 165.000 példányban!február 10., szerda

Isten munkamódszere (3)

„És jobb kezénél fogva felemelte…” (Apostolok cselekedetei 3:7)

Néhány fontos észrevétel:
1) Péter engedte, hogy Isten megváltoztassa, amit ő eltervezett. „Péter és János felment a templomba, a délutáni imádkozás idejére, délután három órára” (ApCsel 3:1). Fontos dolog az imádság? Igen, mindennél fontosabb! De előfordulhat, hogy annyira leköt valamilyen gyülekezeti munka, hogy észre sem veszed azokat a fájdalmakat hordozó embereket, akik ott ülnek a templom kapujában. Érzékenynek kell lenned az emberek szükségeire, elérhetőnek kell lenned Isten számára, és késznek kell lenned arra, hogy egy pillanat alatt változtass terveiden.
2) Péter azt a nevet használta, amely nagyobb minden problémánál: „… a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!” (ApCsel 3:6). Az ember pedig megtette, felállt és járt! Pál azt írja: „hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké; és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr…” (Filippi 2:10–11). Azt kérdezed, ugyan mi van egy névben? Ebben az esetben minden! Jézus nevére a pokol megremeg, a bűnök bocsánatot nyernek, a betegek meggyógyulnak, és a makacs szokások megtörnek.
3) Péter nemcsak imádkozott, de segítő kezet is nyújtott. „És jobb kezénél fogva felemelte, annak pedig azonnal megerősödött a lába és a bokája, felugrott, talpra állt, és járt” (ApCsel 3:7). Manapság rengeteg olyan ember vesz körül, akiknek segítségre van szükségük ahhoz, hogy talpra álljanak lelkileg, érzelmileg, fizikálisan és anyagilag. Nyújtsd ki a kezed feléjük szeretettel, és emeld fel őket! Nem arra van szükségük, hogy az életed hátra lévő részében támogasd őket. Csak arra van szükségük, hogy felsegítsd őket, és bemutasd őket Istennek, aki képes segíteni, és arra vár, hogy betölthesse szükségeiket. Isten Pétert használta, hogy szabadulást hozzon ennek az embernek, és ő téged is használni akar. De neked is késznek kell lenned rá!

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk