Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  

Ebben a negyedévben 
már 138.000 példányban!szeptember 22., hétfő

Tanulj meg a Lélek vezetésére hallgatni!

„Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint.” (Galata 5:25)

Ha a keresztyén élet az Istennel való személyes kapcsolatot jelenti, akkor Isten bizonyára ma is beszél hozzánk. Egy kapcsolat azonban nem épülhet egyoldalú szónoklatokra. Először is elkötelezettség kell hozzá. Azután kommunikációra van szükség a két személy között, ahol mindketten beszélnek a másikhoz, és hallgatnak egymásra. „Ti azonban nem test szerint éltek, hanem Lélek szerint, ha Isten Lelke lakik bennetek” (Róma 8:9). Ez azt jelenti, hogy válaszainkat a Lélek diktálja, és döntéseinket a Lélek vezeti. Ha Istent követed, az élet többé nem csupán abból áll, ami látható, érzékelhető vagy kiszámítható. Vele az élet hitben járást jelent, azt, hogy bízol benne, megtanulod felismerni hangját és Lelkének vezetését. Vannak köztünk olyanok, akik húzódoznak ettől, mert mind láttunk már embereket, akik állították, hogy a Lélek vezeti őket, de az ő viselkedésük inkább elrémiszt minket. Így amikor érezzük a Lélek vezetését, kételkedünk benne, elemezgetni kezdjük, megállapítjuk, hogy ez nem logikus, és ezért nem is figyelünk oda rá. Vannak köztünk olyanok is, akik szeretnének engedelmeskedni a Léleknek, de nem biztosak benne, hogy valóban ő beszél-e hozzánk. Azon tűnődünk: „Ez most Isten hangja, vagy csak az én vágyaim?” Mind megtapasztaltuk ezt, természetes része a keresztyén életnek. Ezért írja Pál: „Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint” (Galata 5:25). A Lélek vezetésére figyelést meg lehet tanulni – lépésenként. Még a legérettebb hívő is megbotlik és téved időnként. Ne aggódj: „Az Úr irányítja annak az embernek a lépteit, akinek az útja tetszik neki. Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr kézen fogja.” (Zsoltárok 37:23-24).

Értékelések átlaga: 4

Értékeld a mai
elmélkedést!

00:00
Előző napi elmélkedésKövetkező napi elmélkedés
Archívum naptár

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2013. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2013