A

A teljes

Istenember

film megtekinthető itt

Kattintson IDE!

Ebben a negyedévben 
már 180.000 példányban!október 25., kedd

Add oda Istennek a neki járó tizedet! (4)

„… nem szűkölködnek az istenfélők.” (Zsoltárok 34:10)

Háromféle adakozó van: a kovakő, a szivacs és a lépesméz. Ahhoz, hogy a kovakőből kicsiholj valamit, rá kell ütnöd. A szivacsból ki kell szorítani, ami benne van. A hatszögletű lépsejtekből viszont csak úgy folyik ki az édes méz. Nos, te melyik fajta adakozó vagy? A zsoltáros azt írja: „Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül… mert nem szűkölködnek az istenfélők.” (Zsoltárok 34:9–10). A tizedadás istentisztelet. A hetente ébren töltött 118 órád csaknem felét pénzkeresettel töltöd. Így tehát, amikor a pénzedet Istennek adod, azzal neki adod az agyadat, az izomerődet, lényegében önmagadat. Amikor Isten házába mégy az Úr napján, amikor részesülsz az úrvacsorából, és amikor beteszed a perselybe az Úr tizedét, azzal Istent dicsőíted. Csak hogy tisztázzuk: az az Isten, aki a menny utcáit arannyal kövezte, nem fog csődbe menni attól, ha te nem adod neki jövedelmed tizedét. Veled azonban ez megtörténhet! Egy templomi hirdetőtáblán a következő volt olvasható: „Add oda Istennek jövedelmed tizedét, különben nem leszel tetszésére, és csak a jövedelmed tizedét fogja neked adni.” A tizedadás nem a tizedről szól, hanem a tizedadóról. Nem az adományról, hanem az adakozóról. Nem a pénzről, hanem az adott emberről. Nem a vagyonról, hanem a tulajdonosról. Ahogy Isaac Watts énekszerző mondta: „Ha az egész világ enyém lenne is, az is kevés lenne ahhoz, hogy adományként felajánljam. Ilyen csodálatos, isteni szeretet egész lelkemet, egész életemet, egész lényemet kívánja.”

00:00
Értékelések átlaga: 4,4

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2016. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2016 | Impresszum | Alapítványi információk