Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  borito
Ebben a negyedévben 
már 155.000 példányban!augusztus 03., hétfő

Kísértés (3)

„… az én erőm erőtlenség által ér célhoz.” (2Korinthus 12:9)

 

Azt kérdezed, meddig tart még ez a kísértés? Néha az ellenség támadása csupán rövid ideig tart, máskor hosszan. Pál „tövist” hordott a testében, ami nem múlt el. Miért adatott neki ez a szenvedés? A büszkeség miatt! „Hogy el ne bizakodjam a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt, tövis adatott a testembe” (2Korinthus 12:7 NKJV). Pál több nyelven beszélt, és ő írta az Újszövetség könyveinek felét. Ilyen bizonyítvánnyal könnyű elbizakodottá válni. Végül felhagyott azzal, hogy menekülési tervért imádkozzon, és kezdte megérteni Isten célját: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz” (2Korinthus 12:9). A büszkeség manapság meglehetősen elhanyagolt téma az egyházban. Talán azért, mert tanítóink maguk is küszködnek vele. A büszkeség nem feltétlenül látszik meg az arcodon, de ha nyomás alá kerülsz, felbukkan a tetteidben és viselkedésedben.
A büszkeség a sátántól ered: „… hasonló leszek a Felségeshez!” (Ézsaiás 14:14). Az ateizmus gyökere is gyakran a büszkeség: akinek nincs istene, maga játszik Istent. A sátán az Édenben is ezt a stratégiát választotta: „… jól tudja Isten, hogy ha esztek belőle, megnyílik a szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten” (1Mózes 3:5). Ezért mondta Pál a filippi gyülekezetnek: „Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt: mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel… megalázta magát… Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb” (Filippi 2:5–9). A kísértés feletti győzelem kulcsa, ha alárendeljük magunkat Istennek, és minden nap tőle való függésben élünk.

 

00:00
Értékelések átlaga: 4,7

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014