Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  
maiige_borito
Ebben a negyedévben 
már 139.000 példányban!október 20., hétfő

Éjféli őrület (2)

„Mivel pedig a vőlegény késett, mindnyájan elálmosodtak…” (Máté 25:5)

Nézzük most meg, mit tanulhatunk még a tíz szűztől. Figyeljünk meg három dolgot:

1) Az éjféli tömeg. „Mivel pedig a vőlegény késett, mindnyájan elálmosodtak, és elaludtak” (Máté 25:5). Kik aludtak el? A bölcsek is és a balgák is; az egyház éppúgy, mint a világ. Pál így figyelmeztet: „… itt van már az óra, amikor fel kell ébrednetek az álomból. Hiszen most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk” (Róma 13:11). Élethalál harcot vívunk az ellenséggel, aki nem tart be semmilyen tűzszünetet, fegyvernyugvást vagy békeszerződést. A Titanic öt figyelmeztető jelzést hagyott figyelmen kívül, mielőtt jéghegynek ütközött. A Pearl Harbor-i kikötő-parancsnokság hat figyelmeztetést hagyott figyelmen kívül a támadás előtt. Krisztus nem a vallásosakért, hanem a megváltottakért jön vissza; nem a megjavulókért, hanem az újjá teremtettekért; nem a tiszteletre méltóakért, hanem a megigazultakért.

2) Az éjféli kiáltás. „Éjfélkor aztán kiáltás hangzott: Íme, a vőlegény! Jöjjetek a fogadására!” (Máté 25:6). Körülöttünk mindenütt a félelem hangja szól. Hol kereshetünk reményt? A kormányzatnál? A bankároknál? Az iparban? A tudósoknál? Nem, reménységünk ezekben a szavakban található: „várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését” (Titusz 2:13).

3) Az éjféli válság. A példázat sürgető üzenete ez: vannak, akiknek lesz elég olajuk, hogy bejussanak a menyegzőbe, másoknak nem lesz. Mit tehetünk tehát? „Legyetek tehát éberek és szüntelen könyörögjetek, hogy kimenekülhessetek mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt” (Lukács 21:36).

00:00
Értékelések átlaga: 4,2

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014