Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  
Ebben a negyedévben 
már 140.000 példányban!február 28., szombat

Hitre van szükséged

„A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.” (Zsidók 11:1)

Addig nincs szükséged hitre, míg nem reménykedsz valamiben. A remény tűzi ki a célt, a hit az a híd, ami eljuttat hozzá. Nincs szükség arra, hogy hidat építs, ha nem mégy sehová. Ám, ha meg szeretnél kapni valamit, amit saját erődből nem tudsz elérni, akkor szükséged van a hit hídjára, hogy eljuss odáig. „… az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk” (1János 5:4). Soha nem volt még ennyire fontos, hogy erkölcsi normákat tanítsunk. Ám, ha ugyanakkor nem tanítjuk meg az embereknek, hogyan álljanak rá hittel Isten Igéjére, akkor csupán akaraterővel és fegyelemmel harcolnak majd az ördög ellen, és veszíteni fognak. Jézus azt mondta Péternek: „én könyörögtem érted, hogy el ne fogyatkozzék a hited…” (Lukács 22:32). Amikor nyakig érnek a problémák, és azt sem tudod, merre indulj, mondd magadnak ezt: „Hitem, csak most ne fogyj el!” A Biblia azt mondja: „A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által” (Róma 10:17). A hited növekszik, ha hallod, ahogy kimondod, megvallod Isten Igéjét. Tessék, itt van még egy idézet a Szentírásból: „… de nekik nem használt a hirdetett ige, mivel nem párosult hittel azokban, akik hallgatták” (Zsidók 4:2). Lehet, hogy hívős szavakat használsz, mégsem élvezed a hittel járó előnyöket. Megtörténhet, hogy fellelkesedsz egy prédikáción, mégsem változik semmi az életedben. Helyesen kell párosítanod a dolgokat. Össze kell adnod, amit hallasz azzal, amit gondolsz, mondasz és teszel. A hit nem egy érzelem, hanem döntés arról, hogy ráállsz Isten Igéjére.

 

00:00
Értékelések átlaga: 4,4

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014