Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  
maiige_borito
Ebben a negyedévben 
már 139.000 példányban!október 02., csütörtök

Kegyelemben elhordozni a szenvedést

„Mert nektek nemcsak az adatott meg a Krisztusért, hogy higgyetek benne, hanem az is, hogy szenvedjetek érte” (Filippi 1:29)

Olyan hitre van szükségünk, ami nemcsak a jó dolgok idején hisz Istenben, de akkor is megtart, amikor rossz dolgokon megyünk át. A Biblia azt mondja: „De még ha szenvednétek is az igazságért, akkor is boldogok vagytok; a fenyegetésüktől pedig ne ijedjetek meg, se meg ne rettenjetek. Ellenben az Urat, a Krisztust tartsátok szentnek szívetekben…” (1Péter 3:14-15). Isten előrelátó, nekünk azonban csak visszapillantó tükrünk van. Akár göröngyös akár sima tehát az út, amire elhívást kaptál, a hozzáállásod a dicsőítés legyen, elismerve, hogy Krisztus az életed ura. Józsefet eladták rabszolga-kereskedőknek, de ez oda vezetett, hogy megmenthette családját. Az oroszlánok barlangja Dánielt a királyi tanácsba juttatta. Krisztus egy meglepő várandósság útján lépett be a világba, és egy igazságtalan halál által váltotta meg.

Hiszed azt, amit a Biblia tanít, hogy végeredményben semmilyen szerencsétlenség nem végzetes? Aranyszájú Szent János hitte. Ő volt Konstantinápoly püspöke Krisztus után 398-tól 404-ig. Melléknevét ékesszólása miatt nyerte, kiváló szónok volt, és hatásos beszédekben ítélte el az egyházban jelenlévő korrupciót és a gazdagok fényűző életmódját. Emiatt a hatóságok kétszer is száműzték. Ő azonban ezt mondta: „Mitől félnék? A haláltól? Hiszen tudom, hogy nekem az élet Krisztus, a halál nyereség. A száműzetéstől? Hiszen az Úré az egész föld, és minden, ami betölti. A vagyon elvesztésétől? Hiszen semmit sem hoztunk e világba, nem is vihetünk ki semmit belőle. Amitől a világon rettenetes, azt én megvetem, és csak mosolygok azon, ami jó van benne. A szegénységtől nem félek, gazdagságra nem vágyom. A haláltól nem húzódozom.” Ilyen az, amikor valaki a szenvedéseket kegyelemben hordozza.

00:00
Értékelések átlaga: 4,3

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2013. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2013