Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  boritokep
Ebben a negyedévben 
már 148.000 példányban!április 21., kedd

A tékozló fiú példázata (4)

„… mindenem a tied.” (Lukács 15:31)

Az idősebb testvér nem tudott örülni öccse hazatértének, mert neheztelt rá. Azt mondta apjuknak: „Látod, hány esztendeje szolgálok neked, soha nem szegtem meg parancsodat, és te sohasem adtál nekem még egy kecskegidát sem, hogy mulathassak barátaimmal. Amikor pedig megjött ez a fiad, aki parázna nőkkel tékozolta el vagyonodat, levágattad neki a hízott borjút.” (Lukács 15:29–30).

Három dolgot tanulhatunk meg az idősebb testvér példáján.
Az első a hozzáállás. Bár ő is meg volt hívva az ünnepségre, haragja távol tartotta. Te miért vagy haragos? Nem állsz szóba senkivel, nem bocsátasz meg senkinek. Félsz szeretni, félsz nyitni mások felé, vagy tanulni másoktól. Mindig másokat hibáztatsz mindenért, most pedig egyenesen Istent hibáztatod. Ne engedd, hogy haragod kizárjon, megfosszon áldásaidtól, megmérgezze lelkedet és elpusztítsa örömödet! Bocsáss meg, ünnepelj együtt testvéreddel, élj közösségben mennyei Atyáddal!
A második a bővölködés. „Fiam… mindenem a tied” (Lukács 15:31). Figyeld meg ezt a szót: „mindenem”. Isten a bővölködés Istene, ha megáldja testvéredet, téged is meg fog áldani. Hiszen attól, hogy őket megáldotta, még bőven van miből megáldania téged is.
A harmadik az Atyával való kapcsolat. Isten megváltott gyermekeként bármikor bátran közeledhetsz hozzá, kérhetsz tőle bármit, amire szükséged van, és biztos lehetsz abban, hogy válaszolni fog. „Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk” (Zsidók 4:16). Azt kérdezed, mikor fog Isten válaszolni imádra? „…amikor segítségre van szükségünk.”

00:00
Értékelések átlaga: 4,4

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014