Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  
Ebben a negyedévben 
már 140.000 példányban!január 31., szombat

Áttörésre van szükséged?

„Ezért nevezték el azt a helyet Baal-Perácimnak.” (1Krónikák 14:11)

A Biblia azt mondja: „A filiszteusok megérkeztek, és ellepték a Refáim-völgyet. Ekkor megkérdezte Dávid az Istent: Fölvonuljak-e a filiszteusok ellen? Kezembe adod-e őket? Az Úr ezt felelte neki: Vonulj föl, kezedbe adom őket! Fölvonultak tehát Baal-Perácimba, és megverte ott őket Dávid. Akkor ezt mondta Dávid: Áttört az Isten az én ellenségeimen az én kezem által, mint a víz szokott a gáton! Ezért nevezték el azt a helyet Baal-Perácimnak.” (1Krónikák 14:9-11). Ahhoz, hogy az áttörés bekövetkezzen az életedben, azt kell tenned, amit Dávid is tett. 1) Emlékeztette magát arra, hogy az Úr tette őt királlyá (ld. 1Krónikák 14:2). Emlékezz arra, ki hívott el, kinek a lelke él benned! Isten elhívta Dávidot, és ő hívott el téged is. Ha ezt tudod, nem fogod hagyni, hogy az ellenség földre tiporjon vagy ide-oda lökdössön. 2) Megkérdezte az Urat. „Fölvonuljak-e a filiszteusok ellen?” (1Krónikák 14:10). Átbeszélted már a dolgot az Úrral? Isten nem a szükségeidre válaszol, hanem az engedelmességedre. Ha engedelmeskedsz neki, győzni fogsz. 3) Istennek adta a dicsőséget. „Áttört az Isten az én ellenségeimen” (1Krónikák 14:11). Néha Isten cselekszik értünk, máskor pedig rajtunk keresztül végez el dolgokat. Éppen ezért kell megkérdeznünk őt, mielőtt lépünk. Az ember nem képes megtenni Isten részét, ő pedig nem fogja megtenni az ember feladatát. Nem az a lényeg, hogy csinálj valamit, hanem hogy azt tedd, amit Isten mond! Ha megteszed, megtörténik az áttörés.

00:00
Értékelések átlaga: 4,4

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014