Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A

Az

Istenember

film

Kattintson IDE!
  
Ebben a negyedévben 
már 160.000 példányban!november 27., péntek

Meglátni benne Isten kezét

„Barátom, hát ezért jöttél!” (Máté 26:50)

Jézus ránézett Júdásra a Gecsemáné kertben, és azt mondta: „Barátom, tedd meg, amiért jöttél!” (Máté 26:50 NCV). Nehéz elképzelni, mit láthatott Jézus Júdásban, ami miatt arra méltatta, hogy barátjának szólítsa. De Jézus minden rossz helyzetben lát valami jót is. Sokat segítene, ha mi is így volnánk ezzel. Hogyan lehetséges? Ehhez is Jézus ad útmutatást. Nem hibáztatta egy az egyben Júdást, látta, hogy egy másik erő is működik itt: „ez… a sötétség hatalmának ideje” (Lukács 22:53). Júdás nem egyedül cselekedett – ugyanígy a te támadóid sem. Pál azt mondja: „a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak” (Efezus 6:12). Azok, akik minket elárulnak vagy megtámadnak, egy bukott világ áldozatai. Nem hibáztathatjuk kizárólag őket. Jézus látott elég jót Júdásban ahhoz, hogy barátjának nevezze, és nekünk is segíteni tud abban, hogy mi is így tekintsünk azokra, akik ártanak nekünk. Bár maga Júdás ezt nem értette, sőt nem is ez volt a szándéka, de fontos szerepet játszott abban, hogy Krisztust rendeltetése felé terelje. Letartóztatása után Krisztus nem sokat beszélt, csak mintegy száz szót, de annak egyharmada Isten tervéről szólt: „… azt gondolod, hogy nem kérhetném meg Atyámat, hogy adjon mellém most tizenkét sereg angyalnál is többet? De miképpen teljesednének be akkor az Írások, hogy ennek így kell történnie? … Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjenek a próféták írásai.” (Máté 26:53–54,56).

Jézus tisztában volt azzal, hogy mostani küzdelme egy nagyobb terv része. Látta benne dolgozni Isten kezét. Ha figyelsz, te is meglátod Isten kezének munkáját, bármilyen nehéz helyzetben vagy is.

00:00

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk