A
Kattintson IDE!

Hozz reménységet a szívekbe adód 1%-ával! Részletek ITT.

február 22., szerda

Ez valóban Isten terve?

„Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Példabeszédek 3:6)

Miután Sámuel próféta felkente őt Izráel királyává, Dávid nem ment azonnal Jeruzsálembe, hogy a trónt követelje, kénytelen volt még éveket menekülve és barlangokban bujkálva tölteni, mert Saul az életére tört. Bizonyára nem is egyszer kérdezte magától: „Mi van Isten ígéretével?” Aztán érdekes dolog történt. Dávid egyik katonája rátalált az alvó Saulra. Visszatérve jelentette Dávidnak: „Most kezedbe juttatta Isten az ellenségedet. Hadd szögezzem hát a földhöz lándzsám egyetlen dobásával!” (1Sámuel 26:8). Micsoda lehetőség! Megszabadulhat attól az embertől, aki meg akarja ölni, előjöhet a bujkálásból, és bejelentheti trónigényét. Végtére is már felkent király! Logikusnak tűnt a dolog, egyvalamit kivéve: ez nem Isten terve volt. Bármennyire akarta is Dávid, hogy Izráel uralkodója legyen, tudta, ahhoz, hogy ezt elérje, Isten útját kell követnie. Ez a történet elgondolkodásra kell, hogy késztessen, és arra, hogy imádkozz, mielőtt cselekszel. Amikor Abisaj felajánlotta, hogy megöli Sault, jót akart Dávidnak. Vigyázz, előfordulhat, hogy barátaid Isten akaratával ellenkező tanácsot adnak. Ilyenkor nehéz nem tartani velük, nem indokolni döntésedet azzal, hogy a cél szentesíti az eszközt. Soha ne hagyd, hogy valaki, bármennyire is jó szándék vezeti, rávegyen olyasmire, amiről tudod, hogy nem helyes. „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Példabeszédek 3:5–6).

00:00
Értékelések átlaga: 4,8

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2016. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2016 | Impresszum | Alapítványi információk