A

A teljes

Istenember

film megtekinthető itt

Kattintson IDE!

Ebben a negyedévben 
már 175.000 példányban!július 26., kedd

A szülői hivatás mítoszai (1)

„… Bizony, az Úr ajándéka a gyermek…” (Zsoltárok 127:3)

A szülői hivatással kapcsolatban sok tévképzet él az emberekben.
1) A jó szülők otthonában mindig rend van. Azt hisszük, hogy otthonunknak tökéletesen kell kinéznie, ezért idegesek leszünk, ha gyermekeink a házat a feje tetejére állítják. Ám ha a tisztaság megszállottjai vagyunk, értékes pillanatokat veszítünk, melyek sohasem térnek vissza többé. Akaratlanul is arra tanítjuk vele gyermekeinket, hogy a dolgok, és nem az emberek fontosak. Beléjük oltjuk azt a gondolkodásmódot, hogy a látszat fenntartása jobban számít, mint az, hogy együtt örüljünk az életnek. Az igazság az, hogy a házban hamarosan rend lesz, csend és üresség – hamarabb, mint gondolnád! Élvezd hát a rendetlenséget, a nevetést, a kiöntött, leejtett, összetört dolgokat! A bútorokon lévő karcolások kedves emlékekké lesznek azokról a kincsként őrzött pillanatokról, amiket gyermekeiddel töltöttél, akik úgy nőttek fel, hogy érezték, fontosak számodra, és szereted őket.
2) A jó szülőnek mindig igaza van. Ann Peterson író és édesanya így emlékezik egy fiával történt összeütközésre: „Végül összeszorított fogakkal azt kérdeztem tőle: »Miért van, hogy mindig neked van igazad?« Összeszorított fogakkal válaszolt (ezt biztosan az apjától tanulta): »Mert te mindig azt akarod, hogy neked legyen igazad.« Abban a pillanatban megéreztem, hogy Isten figyel. Nem volt szükség szavakra. Tisztán és világosan értettem az üzenetet. Attól a pillanattól fogva az »igazam« elvesztette addigi csillogását.” Fiával való kapcsolata átalakult, kevesebb lett köztük az ellenállás. „Ezt soha nem tapasztalhattam volna meg, ha ragaszkodtam volna ahhoz, hogy mindig nekem van igazam.” Válogasd meg jól a küzdelmeidet! Jó szülőnek lenni nem azt jelenti, hogy gyűjtögeted a polcon a „győzelmeket”, és kiborulsz a „vereségektől”, jó szülőnek lenni azt jelenti, hogy örülsz a családodnak.

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk