Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  
maiige_borito
Ebben a negyedévben 
már 139.000 példányban!december 22., hétfő

Mindig azt tedd, ami helyes!

„… a jót tartsátok meg” (1Thesszalonika 5:21)

Valaki azt írta: „Ma egy régi barátunk halálát gyászoljuk: a józan ész halálát. Odaszánta életet iskolák, kórházak és gyülekezetek szolgálatára; végezte a dolgát, nem várt érte fanfárokat, nem esett a hiúság csapdájába. Évtizedeken át tette, amit kell, az ostoba szabályok és értelmetlen pereskedések nem hatottak rá. Szokása volt megosztani másokkal, amije volt; lelki értékeket tanított a gyermekeknek, és azt, hogy ne költekezzenek lehetőségeiken túl. Túlélte az ipari forradalmat és a nagy gazdasági világválságot. Az erkölcsi és lelki értékek hanyatlását azonban már nem bírta ki. Látta, ahogy a vezetők korrupttá válnak, a jó emberek pedig fásulttá. Látta, hogy a Tízparancsolatot törvényen kívül helyezik a nyilvánosházakban és kocsmákban, hogy az imádságot kitiltják az osztálytermekből, és a bűnözők több jogot élveznek, mint áldozataik. Kétségbeesetten nézte, hogy a tanárok, akiknek szülői beleegyezést kell kérniük, hogy egy fájdalomcsillapítót beadhassanak a gyermeknek, nem mondhatják el a szülőknek, ha gyermekük abortuszra készül. Meghalt az igazság, a bizalom és a kötelességtudat, majd a józan ész is. Temetésére nem sokan jöttek el, kevesen vették észre, hogy eltávozott közülünk.”

A Gallup nemrégiben történt közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 50 %-a úgy gondolja, hogy a jó és rossz tekintetében nincs „abszolút igazság”. Nézz körül, és látni fogod az ilyen gondolkodásmód eredményét! Isten azonban nem osztja ezt a nézetet. Az ő Igéje ezt mondja: „mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok” (1Thesszalonika 5:21-22). Isten azt mondta Izráelnek, hogy a régi határköveket ne mozdítsák el! Ő a mi védelmünkre húzta meg a határokat, hogy útmutatásul szolgáljanak és áldásunkra legyenek (ld. Példabeszédek 22:28). Állj ki hát az igazságért, és ne félj a bírálattól! A sötétség sosem volt barátságban a világossággal, a rossz nem szerette a jó társaságát. Te azért járj a világosságban, és mindig azt tedd, ami helyes!

00:00
Értékelések átlaga: 4,6

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014