Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
  

Ebben a negyedévben 
már 138.000 példányban!augusztus 31., vasárnap

Mi számodra a siker?

„Én megdicsőítettelek téged a földön…” (János 17:4)

 

Életének végén Jézus így tudott imádkozni: „Én megdicsőítettelek téged a földön azzal, hogy elvégeztem azt a munkát, amelyet rám bíztál, hogy elvégezzem” (János 17:4). Jézus nem próbált meg versenyezni Bemerítő Jánossal, vagy úgy mutatkozni, mint valami ószövetségi próféta. Ő tudta, mit jelent számára a siker. Ahhoz, hogy te is tudd:

1) Fel kell ismerned, hogy mi az igazi siker. Ha mások jót gondolnak rólad, akkor népszerű vagy; ha te is jól érzed magad a bőrödben, akkor sikeres vagy. Ha mennyei elhívatásodnak élsz, az mindig a legnagyobb belső örömet fogja adni. 2) Imádkozz, mielőtt célokat tűzöl ki! „Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet” (Példabeszédek 3:6). Nem baj, ha célokat tűzünk ki, csak az a baj, ha előtte nem kérünk tanácsot Istentől. 3) Ne másoktól várd, hogy elhozzák neked a sikert! Ne várd, hogy virágokat kapj; Isten adott neked magvakat, ültesd el, és neveld fel te őket! „Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval” (Galata 6:4). Ráadásul, minél kevésbé vagy „rászoruló”, annál vonzóbbá válsz mások számára. 4) Tedd túl magad saját magadon! Mindenki más már rég továbblépett! Egy lelkész egyszer így imádkozott: „Atyám, miért emlékeztet az ördög mindig a múltamra?” Isten így válaszolt: „Mert a jelenedben már semmibe nem tud kapaszkodni!” Bánd meg a bűnt, aztán lépj tovább! Isten azt mondja: „… vétkeidre többé nem emlékezem” (Ézsaiás 43:25). Az egyetlen jó indok a múlt felhozására, ha tanulunk belőle és bölcsebbek leszünk általa.

 

Meghallgatom
Előző napi elmélkedés Archívum naptár
Következő napi elmélkedés

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2013. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2013