A

A teljes

Istenember

film megtekinthető itt

Kattintson IDE!

Ebben a negyedévben 
már 175.000 példányban!szeptember 28., szerda

Jogod van rá?

„… szeretetben szolgáljatok egymásnak.” (Galata 5:13)

A Biblia azt mondja: „szeretetben szolgáljatok egymásnak.” Úgy is fogalmazhatnánk: szabadulj meg a „jogom van rá” hozzáállástól, és alakítsd ki magadban a „tartozom neked ezzel” gondolkodásmódot! Vannak, akik úgy gondolják, hogy:
1) Mivel megszülettünk, jár nekünk egy egész életen át tartó, jól fizető állás, garantált egészség- és nyugdíjbiztosítással.
2) Az előléptetés csak idő kérdése.
3) A heti negyven óra bármely dolgozó munkabírásának végső határa.
4) A munkanap utolsó órája azért van, hogy megkönnyítse a dolgozónak a hazajutást.
5) A tízperces kávészünetnek legalább fél óráig kell tartania.
6) Az ebédszünetnek fél óra helyett legalább másfél órásnak kellene lennie.
7) A vállalat nyereségéből minden dolgozónak egyformán kell részesednie, függetlenül attól, hogy milyen mértékben járult hozzá a siker eléréséhez.
Mi a forrása ennek a jogosultság érzésnek? Egyrészt azt gondoljuk, hogy az emberek tartoznak nekünk az életükben betöltött szerepünk miatt. „Mert az anyád (lányod, bátyád, feleséged, férjed, barátod, támogatód, lelkészed, alkalmazottad, főnököd stb.) vagyok.” Úgy kezeljük ezeket a címeket, mintha tulajdonjogot bizonyító okiratok lennének, melyek feljogosítanak bármilyen kiváltságra, amit elvárunk. Az élet azonban nem így működik! Amikor a tékozló fiú elhagyta otthonát, és végül a disznóvályúnál kötött ki, a Biblia beszámolója szerint „senki sem adott neki semmit” (Lukács 15:16 NKJV). Az élet realitásának pofonjától megalázottan hajlandó lett volna arra is, hogy apja házában a szolgák munkáját vállalja. Apja azonban szerette őt, és visszaadta fiúi méltóságát. A lényeg az, hogy az élet nem tartozik neked semmivel, csak azzal, hogy lehetőséget biztosít a tanulásra, a kemény munkára, a növekedésre és az áldozathozatalra, hogy így eljuss oda, ahová szeretnél.

00:00
Értékelések átlaga: 4,7

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk