A

A teljes

Istenember

film megtekinthető itt

Kattintson IDE!

A tartalom, nem elérhető! Az archívum az előző 30 nap elmélkedéseit tartamazza! A mai napi elmélkedés:

június 23., péntek

Hegyeket mozdító imák

„… aki azt mondja ennek a hegynek…” (Márk 11:23)

Akkora a problémád, hogy hegyként tornyosul előtted? Jézus azt mondta: „Bizony mondom nektek, hogy aki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel, és vesd magad a tengerbe! – és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik, annak megadatik az. Ezért mondom nektek: higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek. És amikor imádkoztok, bocsássatok meg annak, aki ellen valami panaszotok van, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa nektek vétkeiteket. Ha pedig ti nem bocsátotok meg, a ti mennyei Atyátok sem bocsátja meg a vétkeiteket.” (Márk 11:23–26 RÚF). Itt Jézus az imameghallgatás három kulcsát adja meg.

1) Mondd ki Isten Igéjét a problémádra! „Az én igém… nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem” (Ézsaiás 55:11).

2) Tápláld a hitedet, és éheztesd kétségeidet! „Higgyétek, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, megkapjátok, és meg is adatik nektek” (Márk 11:24). 3) Bocsáss meg! „És amikor megálltok imádkozni, bocsássátok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van” (Márk 11:25). Az életedben lévő hegy nem fog elmozdulni, ha meg nem bocsátás van benned. Isten kész megválaszolni imáidat, de ezt attól teszi függővé, hogy te kész vagy-e megbocsátani annak, aki fájdalmat okozott. Kérdezd hát meg magadtól: Megéri ragaszkodni a nehezteléshez? Bernard Meltzer mondta: „A megbocsátással semmi esetre sem változtatod meg a múltat, de az biztos, hogy megváltoztatod a jövőt!” Akár úgy gondolod, hogy megérdemli a bocsánatot az ártó fél, akár nem, bocsáss meg a saját érdekedben – hogy hegyek mozdulhassanak el!

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2016. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2016 | Impresszum | Alapítványi információk