A
Kattintson IDE!

Hozz reménységet a szívekbe adód 1%-ával! Részletek ITT.

április 20., csütörtök

Ha te nem mondod el, ki fogja?

„Ez a nap örömhírnek a napja. Ha hallgatunk és megvárjuk a virradatot, büntetés ér bennünket.” (2Királyok 7:9)

A szír hadsereg körülzárta Samária városát, semmi sem juthatott se be, se ki. Kétségbeejtő helyzet volt. Végül az ostromzár alá vett lakosságot már az éhhalál fenyegette. Négy leprás, akinek e betegség miatt a városfalon kívül kellett élnie, úgy döntött, hogy bemennek a szír táborba, hátha megszánja őket valaki, és kapnak ennivalót és vizet. De amikor odaértek, felfedezték, hogy egy angyali hadsereg megriasztotta a szíreket, és azok elmenekültek, hátrahagyva mindent: élelmet, vizet, ruházatot és kincseket. Ez a négy ember alig hitt a szerencséjének! Ettek, ittak, régi rongyaik helyett szép új ruhákba öltöztek, kincset gyűjtöttek, és elrejtették olyan helyre, ahol később megtalálhatják. Aztán eszükbe jutott, hogy Samáriában a saját népük éhezik, szomjazik, szükségben van, beteg és haldoklik. Most válaszút előtt álltak: megtartsák-e ezt mind maguknak, vagy megosszák azokkal, akiknek éppolyan nagy szükségük van rá, mint nekik? Aztán így szóltak egymáshoz: „Nem helyes, amit teszünk. Ez a nap örömhírnek a napja. Ha hallgatunk és megvárjuk a virradatot, büntetés ér bennünket. Jertek azért, menjünk és mondjuk el ezt a királyi palotában!” Ma találkozni fogsz valakivel, aki lelkileg éhes, és Jézusra van szüksége. Mit teszel tehát? Ha te nem beszélsz neki róla, akkor ki fog? Ha te nem mondod el neki a jó hírt, akkor talán meghal lelkileg. Azt mondod, félsz? Isten négy kitaszítottat használt arra, hogy a szabadítás jó hírét megvigyék. Ha hagyod, ma téged is használni fog.

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2016. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2016 | Impresszum | Alapítványi információk