Tényleg ilyennek születtél?
április 15. vasárnap

„Lásd, én bűnben születtem, anyám vétekben fogant engem.” (Zsoltárok 51:7)

Akármi is a problémád, alkohol-, kábítószer- vagy szexfüggőség, harag, pletyka, meg nem bocsátás, lopás, hazugság vagy játékszenvedély, egy dolog biztos: mindannyian úgy születtünk, hogy hajlamosak vagyunk bizonyos viselkedésmódra. Ez nem genetikai kérdés, ez spirituális kérdés. Ez nem a tudomány szakterülete, ez a bűn. Bármelyikünk életében előjöhet az egyikkel vagy másikkal való küzdelem – nem azért, mert erre hajlamosító gént örököltünk, hanem azért, mert fogantatásunk pillanatában Ádám bukott természetét örököltük. Dávid azt mondta: „bűnben születtem, anyám vétekben fogant engem” (Zsoltárok 51:7). Salamon pedig azt mondja, hogy nincs kivétel: „Bizony nincs olyan igaz ember a földön, aki csak jót cselekedne, és nem vétkezne” (Prédikátor 7:20). A válasz tehát ez: igen, mindannyian így születtünk. Ezek a viselkedésmódok nem azért olyan természetesek számunkra, mert „nem tehetünk róla, ilyenek vagyunk”, hanem azért, mert bűnös természetünk erősebb, mint az a vágyunk, hogy Isten tetszésére legyünk. Bármennyire próbálkozunk is, időnként elveszítjük a harcot. Pál, az egyik legnagyobb keresztyén maga is elismerte, hogy nem mindig sikerül a jót tennie: „az akarat megvolna bennem a jóra, de nem tudom véghezvinni azt” (Róma 7:18). Ha tehát mind így születtünk, mi ebben a jó hír? Pál így fogalmazta meg: „Én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? Hála az Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus! (Róma 7:24–25 ÚF). Amikor születtél, Ádám romlott természetét kaptad, de az újjászületésben megkaptad Krisztus bűnt legyőző, életet megváltoztató, igaz természetét!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!