Isten munkálkodik
április 17. kedd

„Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk…” (Efezus 3:20)

Jon Walker írja: „Gazdálkodunk az idővel, pazaroljuk az időt, töltjük az időt, vagy időt spórolunk. Azt szeretnénk, bárcsak eljönne… azt kívánjuk, bárcsak elmúlna… látjuk, ahogy repül… úgy érezzük, ólomlábakon jár. Figyeljük az órát és a naptárt… pedig Isten tartja kezében az időt. Ő teremtette az időt, és minden teremtményét az ő időzítése korlátoz, az ő szerető karja irányít. Meglepődünk a váratlan fejleményeken, de Isten soha semmin nem lepődik meg, még a katasztrofális eseményeken sem. Egész szemléletmódunk drámai módon megváltozik, ha tudjuk, hogy Isten ebben a percben is azon munkálkodik bennünk, hogy véghez vigye akaratát. Gondolj bele, hogyan élnél, ha teljesen biztos lennél abban, hogy Isten ott van a határidő végén. Hogy ha csupán másodpercek lennének is hátra, hinnéd, hogy Isten munkálkodik körülményeid által. A hit lényege, hogy hisszük, hogy Isten ott van, és gondoskodni fog. »Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz« (Zsidók 13:8). Az idő nem csökkenti szeretetét, sem életedben munkálkodó erejét. Ő ott volt a múltban, ott van a jelenben, és ott lesz a jövőben is. Az igazság az, hogy neki rendelkezésére áll a világ összes ideje. »Mert ezer esztendő előtted annyi, mint a tegnapi nap, amely elmúlt, mint egy őrváltásnyi idő éjjel« (Zsoltárok 90:4). A végső célja nem csupán annyi, hogy túléld ezt a hetet, amíg eljön a hétvége, hanem az, hogy eljuttasson az örökkévalóságba.” Emlékeztesd magad minden helyzetben arra, hogy ő „mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk.”

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!