Hogyan lehetsz jó vezető? (4)
október 24. szerda

„Aki a szolgálat ajándékát kapta, az végezze szolgálatát… az elöljáró igyekezettel…” (Róma 12:7–8)

Honnan tudhatod, hogy a vezetés ajándékát kaptad? Onnan, hogy felismered, hová akar küldeni Isten, és meg tudod mutatni másoknak, miért érdemes veled tartaniuk. Sok tehetséges emberből sosem válik hatékony vezető. Miért? Mert inkább saját magukkal foglalkoznak, mint azokkal, akiket vezetnek. Ám ha az élet iskolájában nehézségek és kudarcok árán megedződnek, akkor érzékenyebbek lesznek mások szükségeire. Az igazán jó vezetők azonban nem várják ezt meg. Felismerik, hogy ötletekből mindig van elég, de az olyan emberek, akik képesek is azokat megvalósítani, felbecsülhetetlen értékűek. Bear Bryant legendás amerikaifutball-edző gyakran mondogatta: „Csak egy arkansasi parasztfiú vagyok, de megtanultam, hogyan lehet összetartani egy csapatot. Hogyan emeljünk fel egyeseket, hogyan csitítsunk le másokat, míg végül mindannyiuk szíve egy ütemre dobban. Ha valami rosszul alakult, az az én hibám. Ha valami félig-meddig jól sikerült, akkor együtt csináltuk. Ha valami igazán jól sikerült, akkor azt ti tettétek.” Ha rendelkezel a vezetés ajándékával, akkor megközelíthető is vagy. Higgadt tudsz maradni, nincsenek indulatkitöréseid, nem engeded, hogy apró, lényegtelen problémák megmérgezzék szemléletmódodat, és minden kritikát legalább kétszer annyi dicséret közé csomagolsz. Robert Louis Stevenson mondta: „A félelmeidet tartsd meg magadnak, csak a biztatást add tovább másoknak.” Pál ilyen vezető volt: „hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok, és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért, mert közösséget vállaltatok velem az evangélium hirdetésében az első naptól fogva mind a mai napig” (Filippi 1:3–5). Törekedj arra, hogy ilyen vezető légy!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!