Titkos bűnök megvallása (1)
november 17. szombat

„Nincsen olyan rejtett dolog, amely le ne lepleződnék, és olyan titok, amely ki ne tudódnék.” (Lukács 12:2)

Julie Ann Barnhill motivációs szónok írta: „Hajlamos vagyok a titkos bűnökre, a rejtett vétkekre. Életem legnagyobb részében sikerült elérnem, hogy ezeknek a dolgoknak 99,9%-a észrevétlen maradt. Rendszeresen jártam gyülekezetbe, és úgy tűnt, boldog családi életem van, de igyekeztem nem mutatni az életem árnyékos oldalát – nagy árat fizettem érte. A költekezésemmel kapcsolatos hazugságok anyagi problémákhoz vezettek a házasságomban. Az irigység megfosztott barátságoktól és az elégedettségtől. A tizenéves koromban érzett harag, mely akkor öncsonkítási rohamokban nyilvánult meg, most újra kirobbant gyermekeim ellen irányuló dühkitörésekben. Amikor pedig az alkohol kopogtatott a magány és depresszió idején, én beengedtem. Most talán azt mondod: »Megosztottad velem néhány titkodat – de ezek semmik az enyémekhez képest.« Nem azt kell méregetnünk, kinek ijesztőbb a titka; azt kell elismernünk, hogy nem vagyunk egyedül a titkolózással. Ha csak a kibeszélés kedvéért valljuk meg a bűneinket, az könnyen válik a pletykalapokhoz és a bulvárműsorokhoz hasonlóvá. Nem elég kimondani a dolgokat. Teljes bocsánat csak Krisztus által érhető el, de ehhez őszinte bűnvallás kell. Az ő bocsánata elfedez mindent, bármilyen szörnyű is, amit tettünk. Jézus ismeri titkainkat, ám ettől még szeret minket. Titkaink azonban akadállyá lehetnek köztünk és a szégyentől mentes élet között, melyet ő tervez számunkra. Valljuk meg bűneinket, hogy megváltást, szabadulást, örök életet találjunk. Mondjuk el titkainkat egy megbízható barátnak, hogy megismerhessük az isteni gyógyítás valóságát egy másik hús-vér emberrel való kapcsolat által.”

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!