Változtass a gondolkodásmódodon!
október 11. csütörtök

„Ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!” (Filippi 4:8)

Ahhoz, hogy változtatni tudj az életeden, először a gondolkodásmódodat kell megváltoztatnod. Ez pedig nem könnyű, ha egész eddigi életedben egy bizonyos módon gondolkodtál. Frank Crane lelkész és újságíró mondta: „Legjobb barátaink és legrosszabb ellenségeink a saját gondolataink.” Ahhoz, hogy változtatni tudj a gondolkodásmódodon, egyszerre mindig csak egy gondolaton változtass. Ehhez önfegyelem és eltökéltség kell, de megéri. Ha maratoni futásra készülsz, akkor nyilván odafigyelsz az egészséges étkezésre, és nem csupán édességet fogyasztasz, igaz? Az, hogy milyen üzemanyagot töltesz valamibe, meghatározza a teljesítményt. Mégis figyelmen kívül hagyjuk ezt a bölcsességet: az, hogy bármi mással mit etetsz, semmi ahhoz képest, hogy mivel táplálod az elmédet. Íme, egy igazság, ami teljesen átformál: gondolj nemes és dicséretes dolgokra! Amire gyakran gondolsz, az lefoglalja, formálja és irányítja elmédet, végül pedig kifejezésre jut abban, amit teszel és akivé válsz. Az elméd magába szívja és visszatükrözi mindazt, aminek ki van téve. Az, hogy milyen eseményeken veszel részt, milyen kapcsolatokat ápolsz, mit olvasol vagy nem olvasol, milyen zenét hallgatsz, milyen képeket látsz a médiában, milyen beszélgetésekben veszel részt, milyen gondolatokat dédelgetsz, mind formálják gondolkodásodat és végeredményben jellemedet és sorsodat is. Mit kellene tenned? Kezdj minden napot imádkozva: „Uram, szeretném, ha elmém olyan lenne, amilyenről Igéd ír. Ami telve van igaz, tisztességes, igazságos, tiszta, szeretetre méltó, jó hírű, nemes és dicséretes gondolatokkal.” (ld. Filippi 4:8). El tudod képzelni, milyen lenne az életed, ha mindig így imádkoznál, és ehhez programoznád a gondolkodásmódodat?

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!