Ne hagyd, hogy valami megfélemlítsen!
október 12. péntek

„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Timóteus 1:7)

A Bibliában azt olvassuk: „hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt” (Zsidók 11:6). Ezért ne fogj bele semmibe, amihez nem kell használnod a hitedet. A kulcs az, hogy mindig legyen, amire előretekinthetsz, amit hittel várhatsz Istentől. Az életben vagy vállalkozol dolgokra, vagy csak vegetálsz. Jézus szándékosan viharba küldte tanítványait. Miért? Hogy fejlessze hitüket, és megmutassa nekik, hogy ha ő velük van, akkor bármin túl tudnak jutni. Isten újra meg újra ki fog tenni nehéz helyzeteknek, mert tudja, hogy ez az egyetlen módszer a hit növekedésére. Phillips Brooks, a rabszolgaság eltörléséért küzdő 19. századi amerikai prédikátor azt írta: „Ne imádkozz könnyű életért, azért imádkozz, hogy erősebb ember legyél! Ne az erődnek megfelelő feladatot kérj, imádkozz a feladatodhoz kellő erőért!” Nem fogsz Isten forrásaihoz fordulni addig, amíg nem próbálsz meg olyasmit, ami emberileg lehetetlennek tűnik. Ilyenkor fedezed fel, hogy: „mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem” (Filippi 4:13). Minden fejlődés kockázattal jár. A fejlődéshez pedig le kell küzdened a félelmedet. Egyszer, amikor Dávid a juhait legeltette, „jött egy oroszlán” (1Sámuel 17:34). De Isten erejével legyőzte – ahogy később egy medvét, aztán egy Góliát nevű óriást is. Az oroszlán csupán álruhás lehetőség volt. Ha Dávid habozott vagy megfutamodott volna, akkor elszalasztotta volna a lehetőséget, hogy Izráel királya legyen. Ezért ha a félelem oroszlánja támad, ismerd fel, hogy ez valójában egy Istentől küldött lehetőség, hogy hittel fölé kerekedj és legyőzd.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!