Éhezni Isten Igéjére
október 13. szombat

„Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, mélyre hatol, az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.” (Zsidók 4:12)

Miközben a Bibliát olvasod, Isten erőt és útmutatást fog adni életedre, olyat, amilyet semmilyen más módon nem szerezhetsz meg. Elifáz azt mondta Jóbnak: „ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de keze meg is gyógyít” (Jób 5:18). Ezt teszi Isten, amikor a Szentírást olvasod. „Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, mélyre hatol, az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.” Mások azt látják, amit teszünk, de amikor egyedül vagyunk Istennel és kinyitjuk a Szentírást, ő leleplezi, kik vagyunk. Ő a felszínre hozza a régi, megoldatlan problémákat, és segít megoldani azokat. Szembesít minket makacs szokásainkkal, és megmutatja, hogyan győzhetjük le azokat. Rámutat önző és szeretetlen viselkedésünkre, és lehetőséget ad a megbánásra és a megváltozásra. A régi kvékereknek volt egy mondása: „A bűn távol tart a Bibliádtól, a Bibliád távol tart a bűntől.” Azt mondod: „De amikor reggel felkelek, annyi sok dolgom van, hogy nincs időm Bibliát olvasni.” Akkor olvasd este, amikor hazaérsz! Azt mondod: „Mire hazaérek a munkából, teljesen kimerültem, és semmire sem tudok koncentrálni!” Át kell gondolnod a fontossági sorrendedet. Ha órákat töltesz tévénézéssel, biztosan tudnál minden nap időt szánni bibliaolvasásra is. Az igazság az, hogy arra fordítunk időt, amit akarunk, amit értékelünk, és amit élvezünk. Tehát kérd Istent, hogy adjon nagyobb étvágyat Igéjére. Aztán olvasd a Bibliát, és figyeld, ahogy egyre nő az étvágyad!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!