Vezess naplót lelki fejlődésedről!
január 16. szerda

„Akkor leírta Mózes az Úr összes igéjét. Másnap korán reggel oltárt épített a hegy lábánál.” (2Mózes 24:4)

Mózes életében a siker egyik titka ez volt: minden nap időt töltött Istennel, és leírta, amit Isten mondott neki. Neked is ezt kellene tenned. Elmondom, miért. Mert

a) az írás segít abban, hogy letisztuljanak a gondolataid;

b) a lejegyzett szöveg megmarad, később is elő tudod venni;

c) mérhető lesz az előrehaladásod. Ha rászántuk az időt arra, hogy leírjunk valamit, arra emlékezni is fogunk. Jim Elliot, az ismert amerikai misszionárius, aki 1956-ban mártírhalált halt Ecuadorban, lelki naplót vezetett, amely nagyon érdekes olvasmány: „Felhagytam a rendszeres napi bibliaolvasással. Nem sikerült visszaszoktatnom magam az áhítatok megtartására… egyedülálló férfiként nehéz volt imádkozni… most még az is nehezemre esik, hogy reggel felkeljek az ágyból… Már sokszor elhatároztam, hogy változtatok ezen, de eddig még sosem tettem.” Az ilyen írás tükröt tart elénk, megmutatja valódi lelkiállapotunkat – azt az állapotot, amiről könnyen elfeledkezünk, ha nem szembesülünk vele minden nap. Hozzánk hasonlóan Elliot is küszködött a lelki önfegyelemmel. De sokunktól eltérően ő a lelki vereségeit is feljegyezte, nem csak a lelki győzelmeit. Az ilyen naplóvezetés rákényszerít arra, hogy elgondolkodjunk szívünk valódi állapotán, feljegyezzük előrehaladásunkat, visszanyerjük lendületünket, elutasítsuk rossz szokásainkat, megerősödjünk jó gyakorlatainkban, és segít, hogy elinduljunk lelki céljaink felé. Ismersz más eszközt, ami ilyen hasznos lenne az önfegyelem gyakorlásában? Nem? Akkor rajta, kezdj el naplót vezetni lelki életedről!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!