Ne csináld azt, amivel nem mégy semmire!
január 11. péntek

„Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon!” (Kolossé 3:16)

Egy házaspár egyszer elhatározta, hogy vadkacsavadászatra mennek együtt. Hallották, hogy szükség van hozzá egy jó vadászkutyára, ezért vettek egyet. Azt is hallották, hogy jó fegyver kell, ezért puskát is vettek. Aztán elindultak vadászni. Egész nap egyetlen kacsát sem lőttek. A férj ekkor így szólt: „Drágám, azt hiszem, valamit rosszul csinálunk.” A feleség így válaszolt: „Talán ha legközelebb kicsit magasabbra dobnánk a kutyát, el tudna kapni egy kacsát.” A keresztyén életben mi is sokszor olyan eszközökkel próbálkozunk, melyek nem működnek, olyan módszerekkel, melyeknek nincs semmi értelme. A kutya nem megfelelő fegyver a kacsák ellen – a vadkacsát először le kell lőni, aztán majd a kutya odahozza. Miért írta Pál, hogy „Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon”? Mert ha Krisztus beszéde tölti be szívünket, akkor rendelkezésünkre áll Isten bölcsessége. A problémákat nem lehet megoldani azokkal az elemekkel, melyek okozták azt. Isten bölcsességére van szükség, azt pedig Igéjében találjuk. A keresztyéneknek csupán alig 30%-a olvassa naponta a Bibliát. Gondolj bele: 70%-uk rossz helyen keresi a választ. Ha egy problémával szembesülsz, az első dolog, amit kérdezned kellene: „Mit mond ezzel kapcsolatban Isten Igéje?” „Igéd kijelentése világosságot gyújt, értelmessé teszi az együgyűeket” (Zsoltárok 119:130). Ahelyett, hogy olyasmit tennél, amivel nem mégy semmire, inkább fordulj Isten Igéjéhez!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!