adó 1%

Szeresd a gyülekezetedet! (1)
március 26. kedd

„Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte.” (Efezus 5:25)

Mielőtt kritizálni kezdenéd az egyházadat, jusson eszedbe, hogy „Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte.” Nem mondott le a gyülekezetéről, tehát neked sem szabad lemondanod róla! Ne beszélj annyit arról, ami nem tetszik! Ha a gyülekezeted tökéletes lenne, te kilógnál a sorból. Nóé nem egy luxus óceánjárón utazott, hanem egy állatokat szállító teherhajón. El tudod képzelni, mekkora zaj, milyen zűrzavar, micsoda lökdösődés lehetett a bárkán, miközben odakint akkora vihar tombolt, ami az egész világot elpusztította? A szagokról nem beszélve! Annyi állat és csupán egyetlen szellőző! De tudod mit? Mindenki, aki a bárkában volt, megmenekült, míg odakinn mindenki elveszett. Egyszer egy arisztokrata a nemesi vérvonalával dicsekedett. Valakinek a hallgatóságból elege lett, és megjegyezte: „Szerintem a maga ősei is Nóé bárkáján utaztak!” „Nem, nekik saját hajójuk volt!” – vágott vissza a nemesúr. Most talán mosolyogsz, de csak egyetlen eszköz van, ami biztonságban eljuttat a menny kikötőjébe, és ez az üdvösség régi hajója. Néha bűzlenek a dolgok az egyházban? Igen. Jézus legszigorúbb dorgálását Péternek mondta, annak a tanítványnak, aki később az egyház vezetője lett: „távozz tőlem, Sátán, kísértesz engem, mert nem Isten akaratára ügyelsz, hanem az emberekére” (Máté 16:23). Ám az a nagyszerű, hogy amikor mi el is rontjuk a dolgokat, ugyanaz a kegyelem, mely Pétert is helyreállította, számunkra is elérhető. A mai üzenet tehát ez számodra: Szeresd a gyülekezetedet!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!