Aggodalmaskodás helyett imádkozz!
február 10. vasárnap

„Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt.” (Filippi 4:6)

Egy bibliatanító írja: „Manapság akkora a nyomás rajtunk, hogy sokan belekeverednek a keresztyének családjában talán a legelfogadottabb, ugyanakkor minden energiánkat elszívó bűn hálójába: az aggodalmaskodásba. Nagy a valószínűsége, hogy amikor reggel felébredsz és felkelsz az ágyból, azonnal magadra is veszed az aggodalom megszokott hátizsákját. A napot nem imádsággal kezded, hanem nyugtalansággal és szorongással. Milyen rémes szokás! Jézus kihívást intézett követőihez ezzel a kérdéssel: »Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is?« (Máté 6:27). Az aggodalom semmit nem old meg. Nyugtalanságot és szorongást kelt, és ha nem vigyázunk, az aggodalom hullámai hatalmas érzelmi vihart kavarnak. Csak egy kis képzelőerő és kreativitás kell, és a legrosszabb félelmeinket színes szélesvásznú filmként vetítjük magunk elé. Az aggodalmaskodás miatti stressz elszívja energiánkat, lefoglalja gondolatainkat, megfoszt a lelki békénktől. Idegeskedünk nagy dolgok és kis dolgok miatt. Vannak, akiknek egész aggodalomlistájuk van, amivel aggodalmaskodás-függőségüket táplálják. Ez nagyon csúnya függőség, mégis hajlamosak vagyunk viccet csinálni belőle. Hallottam, hogy emberek mosolyogva mondják: »Ha nincs semmi, ami miatt aggódnom kellene, akkor azon kezdek aggódni, hogy nincs semmi, ami miatt aggódnom kellene.« Az aggodalmaskodás kedvenc időtöltésünk lett, szeretjük utálni. És ami még rosszabb: továbbadjuk gyermekeinknek. Azzal, hogy látják az aggodalmat arcunkon és kihallják szavainkból, az aggodalmaskodás művészetére tanítjuk őket.” Mi a megoldás? „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt.”

adó 1%

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!