A házasság szövetsége (2)
február 12. kedd

„Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte.” (Efezus 5:25)

Könnyedén használjuk a „szeretet” szót sokféle dologra alkalmazva. Az emberek azt mondják: „szeretem a csokitortát”, vagy: „szeretem a focit”, vagy: „szeretem ezt a tévéműsort.” Valójában úgy értik, hogy ízlik nekik, kedvelik vagy élvezik azt a dolgot. A szeretet bibliai fogalma sokkal mélyebb, mint az, hogy valami szórakoztat vagy lelkesít minket, sőt, még annál is többet jelent, hogy érzelmileg kötődünk valakihez. Ha szeretünk valakit, akkor annak a személynek a jólléte az elsődleges fontosságú számunkra. A szeretet első gondolata mindig ez: „Hogyan járul hozzá ez a tettem a társam jóllétéhez?” Ha nem segíti elő – vagy éppen ellenkezőleg hat –, akkor az nem szeretet. A Biblia azt mondja: „Férfiak! Úgy szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte… Hasonlóképpen a férfiak is szeressék a feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét, az önmagát szereti. Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza.” (Efezus 5:25–29). Férjként két dolgot tanulhatsz meg ezekből az igeversekből.

1) Mindannyian veleszületetten önzők vagyunk. Ezért mindig az lesz a legnagyobb kihívás számunkra, hogy a feleségünk érdekeit nézzük a magunké helyett, és készek legyünk saját terveinket feláldozni az ő érdekében.

2) Gyakorolnunk kell az érzékenységet! Gondolj bele, milyen érzékenyen reagálunk testünk fájdalmaira és szükségeire. Alkalmazd ezt az alapelvet a feleségeddel való törődésre! Azt mondod, ez túl nehéz kérés? Igen, de Isten, aki megparancsolta, megadja hozzá a kegyelmet is nap mint nap. Meríts hát az ő kegyelméből!

adó 1%

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!