adó 1%

Vezesd gyermekeidet Krisztushoz!
április 22. hétfő

„Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt…” (5Mózes 6:6–7)

Nem könnyű keresztény szülőnek lenni egy olyan világban, ahol a kortársak óriási nyomása nehezedik gyermekeinkre, ahol az értékek devalválódtak, az erkölcstelenség pedig csúcsokat dönt.

Isten segítségével azonban jó szülő lehetsz! Ahhoz, hogy gyermekeidet Krisztushoz vezethesd, tedd a következő öt dolgot:

1) Kezdd el már kis korukban! Olvass nekik minden este bibliai történeteket! Hadd hallják, ahogy imádkozol értük, hogy megismerjék Jézust személyesen, és kitartóan adj hálát azért, hogy meghalt bűneikért.

2) Amikor elviszed őket a gyülekezetbe, magyarázd el nekik a különböző szertartások és ünnepek (keresztség, úrvacsora, húsvét, karácsony) jelentését és azt, hogy miért tartjuk meg, miért ünnepeljük ezeket.

3) Légy fogékony a lelki életet illető kérdéseikre, és szánj időt azok megválaszolására a számukra is érthető módon.

4) Vegyél nekik keresztyén DVD-ket és képregényeket, melyek a bibliai igazságokat az ő életkoruknak megfelelő szinten mutatják be.

5) Bízz a Szentlélekben, hogy bölcsességet ad ahhoz, hogy a megfelelő időben mondd el nekik az evangéliumot, és imádkozz folyamatosan megtérésükért!

Egyszer D. L. Moody egy igehirdetésében „két és fél megtérésről” számolt be. Valaki erre azt mondta: „Gondolom, úgy érti, hogy két felnőtt és egy gyermek.” „Nem – felelte Moody. – Úgy értem, hogy két gyermek és egy felnőtt. A gyermekek egész életüket Istennek tudják adni, de a felnőttek már csupán életük hátra lévő felét.”

Ne feledd, azt tanuljuk meg legkönnyebben, amit sokszor hallunk. Ezért legyen a szívedben Isten szava, és ismételgesd azt gyermekeid előtt!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!