Jairus (1)
július 18. csütörtök

„Ekkor egy Jairus nevű ember jött hozzá, aki a zsinagóga elöljárója volt, és Jézus lába elé borulva kérlelte, hogy jöjjön el a házába” (Lukács 8:41)

Jairus társadalmi helyzete olyan volt, mint ma egy polgármesteré vagy egy püspöké. De ha az ember gyermeke haldoklik, akkor nem segít sem a hírnév, sem a pozíció. Nem Jairus volt az egyetlen szülő, aki Jézushoz futott segítségért, amikor bajok kopogtattak otthona ajtaján. Egy kánaáni asszony így kérlelte: „Uram, Dávid Fia! Könyörülj rajtam! Leányomat kegyetlenül gyötri a gonosz lélek!” (Máté 15:22). Egy apa, akinek a fia rohamok miatt szenvedett, a tanítványoknál keresett segítséget. Amikor azok nem tudtak segíteni, kétségbeesetten Jézushoz fordult: „Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!” (Márk 9:24).

Jézus minden esetben segített. Egyiküktől sem fordult el. Téged sem fog elküldeni! Végtére is gyermekeid nem a tieid, hanem elsősorban Istenéi. A zsoltáros azt írta: „bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom” (Zsoltárok 127:3). Az üdvösség után a gyermekeink Isten legnagyobb ajándékai számunkra. De ne feledjük, hogy ők akkor is elsősorban Istenéi! Márpedig ő vigyáz arra és gondoskodik arról, ami az övé!

A tékozló fiúhoz hasonlóan talán megszegték Isten minden parancsolatát, és összetörték a szívedet. De imádságaid meghívók és belépési pontok Istennek, hogy visszatérhessen életükbe. Az apa szeretete, mely visszavonzotta a tékozló fiút, vissza fogja hozni a te eltévelyedett gyermekedet is. Jézus ma azt mondja neked is, amit Jairusnak mondott: „ne félj, csak higgy, és meggyógyul” (Lukács 8:50).

Bob Gass életére emlékezünk

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!