adó 1%

Hűség, nem feltűnősködés!
május 19. vasárnap

„Amit pedig szóltok vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.” (Kolossé 3:17)

Ha Istent szolgálod, ne kitűnni akarj, hanem hangold a szívedet hűségre! A Biblia azt mondja: „Ne legyetek olyan fennhéjázók… Mert nem keletről, nem nyugatról, nem is a puszta felől jön a fölmagasztalás, hanem Isten fog ítélni: egyiket megalázza, másikat fölmagasztalja” (Zsoltárok 75:6–8), ezért ne próbáld magadat reklámozni!

Kevés dolog rosszabb az életben, mint ha olyan feladatot kell végezned, melyre nem kaptál elhívást, és nem vagy alkalmas rá. Josh McDowell, aki világszerte több millió egyetemi hallgatónak tartott előadást és számos könyvet írt, Krisztus szolgálatát egészen egyszerű formában kezdte. Első megbízatása egy missziós központ előszobájának takarítása volt. Nem vett részt értekezleteken a misszió vezetőivel, hanem a piszkot takarította fel utánuk. Josh első szolgálata olyan alantas feladat volt, mint az Ószövetségben azé a fiúé, aki a sátorcövekeket vitte, amikor a pusztai vándorlás során a szent sátrat egyik táborhelyről a másikra vitték. Nem éppen magas rangú beosztás! Ha a szolgálatot nem megfelelő motivációból végezzük, akkor könnyen felháborodunk, ha olyan feladattal bíznak meg, amit méltóságon alulinak érzünk.

Akkor mi a helyes motiváció Isten szolgálatára, és hogyan őrizhetjük meg azt? Ha nem feledjük, hogy „amit vet az ember, azt fogja aratni is” (Galata 6:7). Isten megígérte, hogy amikor Krisztus beül bírói székébe, meg fogja jutalmazni hűséges szolgálatunkat. Tehát ha ő hívott arra, hogy másokat szolgálj, akkor szíved a hűségre törekedjen – ne büszke pozícióra!

Élj a következő Ige szerint: „amit pedig szóltok vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala” (Kolossé 3:17).

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!