adó 1%

Dicsőítsd Istent! (2)
április 16. kedd

„Szent, szent, szent a Seregek Ura, dicsősége betölti az egész földet!” (Ézsaiás 6:3)

Különbséget tenni a szent és a profán között hamis felosztás. Mindent Isten teremtett, és minden Istenért teremtetett – nincs kivétel. Minden hang a zenében, minden szín a palettán, minden íz, mely megcsiklandozza ízlelőbimbóinkat.

Arnold Sommerfeld, német fizikus és zongorista megfigyelte, hogy egyetlen hidrogénatom, mely száz frekvenciát bocsát ki, sokkal muzikálisabb, mint egy hangversenyzongora, mely csupán nyolcvanhét frekvenciát. Tehát minden egyes atom az imádat egyedülálló kifejezése.

Leonard Bernstein zeneszerző szerint az 1Mózes 1: 3 legjobb fordítása nem az, hogy „mondta Isten”, úgy vélte, hogy jobb fordítás az „énekelte Isten”. A Mindenható minden atomot énekével hívott létre, és minden atom ezt az eredeti háromszólamú – Atya, Fiú, Szentlélek – dallamot visszhangozza azóta is.

Szuperérzékeny hangeszközök felfedezték, hogy a földigiliszták halk staccato hangokat adnak ki, a bálnák dala pedig több ezer kilométert tud utazni az óceánok vizében. Lewis Thomas ezt így fogalmazta meg: „Ha jobb hallásunk lenne, és meg tudnánk különböztetni az egyes madárfiókák csicsergését, érzékelnénk a halrajok mozgásának ritmusát, és még a napsütötte rét fölött köröző legyek zümmögését is hallanánk, ez az összhang teljesen levenne a lábunkról.”

Egy napon ez meg fog történni. A megdicsőült test dobhártyái hallani fogják, ahogy beteljesedik az írás: „És hallottam, hogy minden teremtmény a mennyben és a földön, a föld alatt és a tengerben, és minden, ami ezekben van, ezt mondta: A trónon ülőé és a Bárányé az áldás és a tisztesség, a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké!” (Jelenések 5:13).

Ma az legyen a célod, hogy dicsőítsd Istent mindenben, amit teszel!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!