adó 1%

Barabbás és te
május 15. szerda

„Ezt öld meg! Barabbást pedig bocsásd el nekünk!” (Lukács 23:18)

A Bibliában azt olvassuk: „Erre valamennyien felkiáltottak: Ezt öld meg! Barabbást pedig bocsásd el nekünk! Ez az ember a városban történt lázadás és gyilkosság miatt került börtönbe.” (Lukács 23:18–19).

Barabbáshoz hasonlóan mi is halált érdemlünk bűneinkért. A félelem, fájdalom és gyűlölet börtönfalai vesznek körül minket. Börtönbe zár a múltunk, rossz döntéseink és büszkeségünk. Bűnösnek találtattunk. Egy piszkos cella padlóján ülünk az utolsó percre várva. Az ítéletvégrehajtó léptei már visszhangoznak a kőfalak között. Fejünket térdünkre hajtjuk, nem nézünk fel, amikor kinyílik az ajtó; nem emeljük fel tekintetünket, amikor beszélni kezd. Tudjuk, mit fog mondani: „Ideje, hogy megfizess bűneidért!” De ekkor valami mást hallunk: „Szabad vagy. Jézust végzik ki helyetted.” Az ajtó szélesre tárul. „Kifelé!” – vakkant ránk az őr. Hirtelen ott találjuk magunkat a reggeli napfényben, a bilincsek eltűntek, bűneink meg vannak bocsátva. „Mi történhetett?” – tűnődünk. A kegyelem történt! Krisztus elvette bűneidet. Mindet. Mit csinált velük, hová vitte őket? Egy Kálvária nevű hegy tetejére.

„Isten ingyen igazít meg az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban lett váltság által. Őt rendelte Isten engesztelő áldozatul az ő vére által azoknak, akik hisznek. Ebben mutatta meg igazságát. A korábban elkövetett bűnöket ugyanis elengedte.” (Róma 3:24–25). Jézus szeret és megbocsát, és csodálatos terve van az életeddel. Jöjj hát hozzá még ma!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!