Tanulj meg együttműködni!
július 11. csütörtök

„Mindnyájan egyféleképpen szóljatok, és ne legyenek közöttetek szakadások… jussatok egyetértésre!” (1Korinthus 1:10)

Van egy legenda az erdőben élő fürjek csapatáról. A madarak boldogan éltek, egyetlen ellenségük a fürjfogó volt. Ő utánozta a fürjek hívóhangját, és amikor azok összegyűltek, hálót dobott rájuk, kosárba szedte őket, és eladta őket a piacon. Végül egy bölcs öreg fürj így szólt: „Testvéreim, van egy tervem! Amikor a fürjfogó ránk veti a hálóját, mindannyian dugjuk be a fejünket a háló egy szemébe, és kezdjünk csapkodni a szárnyainkkal. Így fel tudjuk emelni a hálót, és el tudunk szállni vele.” A madarak egyetértettek, és másnap pontosan ezt tették, így megmenekültek. Amikor a fürjfogó felesége megkérdezte, hogy hová lettek a piacra szánt fürjek, a férje azt felelte: „Amikor mind egyetértettek, megállíthatatlanok voltak!”

A korinthusi gyülekezetnek Pál azt írta: „azt a hírt kaptam rólatok, testvéreim, Khloé embereitől, hogy viszálykodások vannak közöttetek” (1Korinthus 1:11). Ezért arra figyelmeztette őket: „kérlek titeket, testvéreim, hogy mindnyájan egyféleképpen szóljatok, és ne legyenek közöttetek szakadások, hanem gondolkodásotokban és meggyőződésetekben jussatok egyetértésre” (1Korinthus 1:10).

Ha bármilyen vállalkozásban sikert akarunk elérni, akkor meg kell halnunk az ego és az önérdek számára. Így, ha valami balul üt ki, nem fogunk másokat hibáztatni. Légy megbocsátó és ne engedd, hogy egy sértés keserűséggé növekedjen benned! Dicsérd csapatod tagjainak erősségeit, és nyújts segítséget gyengeségeikben! Légy lelkiismeretes és megbízható! Tartsd szem előtt a teljes képet és a végső célt!

Ha megtanulunk együttműködni, megállíthatatlanok leszünk!

Bob Gass életére emlékezünk

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!