Nem az számít, hogy ki, hanem az, hogy kié!
október 16. szerda

„Ki vagyok én, hogy elmenjek a fáraóhoz, és kivezessem Egyiptomból Izráel fiait?” (2Mózes 3:11)

Amikor Isten azt mondta Mózesnek, hogy őt fogja használni arra, hogy kiszabadítsa Izráel fiait az egyiptomi rabszolgaságból, a következő párbeszéd zajlott le köztük: „Most azért menj! Elküldelek téged a fáraóhoz: vezesd ki népemet, Izráel fiait Egyiptomból! Mózes azonban ezt felelte erre az Istennek: Ki vagyok én, hogy elmenjek a fáraóhoz, és kivezessem Egyiptomból Izráel fiait? De Isten azt mondta: Bizony, én veled leszek!” (2Mózes 3:10–12). Mózes egyetlen kérdésbe foglalta minden félelmét és bizonytalanságát: „Ki vagyok én?”

De ez nem jó kérdés. Nem az számít, hogy ki vagy, hanem az, hogy Kié vagy! Azon a napon Isten kijelentette Mózesnek a nevét: „Én vagyok.” Az ő neve a megoldás minden problémára és válasz minden kérdésre. Az ő neve lecsendesít minden félelmet, pecsét minden imádságra, megnyer minden csatát. Az ő nevére az angyalok meghajolnak és a démonok reszketnek. Az ő nevében bocsánatot nyerünk bűneinkre és hatalmat kapunk általa.

Teljesen lényegtelen, hogy ki vagy. Isten nem azért használ minket, akik vagyunk, hanem annak ellenére, akik vagyunk. A menny nem fog csődbe menni, ha te nem adod be a tizededet. Ha máshol használod talentumodat, attól még Isten országa nem megy tönkre.

De olyan okok miatt, amiket csak az idő és tér túloldalán érthetünk meg, Isten úgy döntött, hogy céljait hozzánk hasonló átlagemberek által valósítja meg.

Félsz hitben elindulni, mert tartasz a kudarctól? Lehetetlennek tűnik számodra a helyzet? Isten számára nem az! Bízz benne, és bátran indulj el ígéretére támaszkodva: „Bizony, én veled leszek!”

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!