Hogyan érheted el, hogy figyeljenek rád az emberek? (2)
július 13. szombat

„Látta a gazdája, hogy vele van az Úr, és mindazt eredményessé teszi az Úr, amihez hozzáfog.” (1Mózes 39:3)

A második szükséges feltétel ahhoz, hogy az emberek odafigyeljenek rád: a siker. A hitelességhez nem elég a tudás, eredmények is kellenek. Amikor az emberek sikert akarnak elérni, olyanoktól kérnek tanácsot, akik már bizonyítottak. Ha sikeres vagy, mindig lesznek, akik kíváncsiak a mondanivalódra. Ha már bizonyítottál azon a területen, ahol ők is el akarnak érni valamit, akkor a hitelességed egekig szárnyal. Mi kell a sikerhez? Több különböző dolog.

Íme, néhány közülük:

1) Jó szokások. Mindenki szeretne sikeres lenni, de kevesen hajlandók megfizetni a siker árát. A jövőnket nem tudjuk meghatározni, de meghatározhatjuk a szokásainkat, és a szokásaink meghatározzák a jövőnket. A titok nyitja a napi rutin. A sikerhez szokásoddá kell tenned olyan dolgokat, amiket a sikertelenek nem vállalnak.

2) Lehetőség. A sikeres ember megragadja a lehetőségeket, míg mások ölbe tett kézzel ülnek. A sikeres emberek nem csupán a napsütötte órákban dolgoznak. Felismerik, hogy a sikerhez törekvés, ihletettség és verejtékes munka kell.

3) Kitartás. A siker azt jelenti, hogy akárhányszor esel is el, mindig felállsz. Louis Pasteur tudós és feltaláló így fogalmazott: „Hadd mondjam el a titkot, ami elvezetett a célomhoz. Erőm kizárólag az állhatatosságomban rejlik.”

4) Isten. Abraham Lincoln mondta: „Hiszem, hogy Isten akarata győz; nélküle minden emberi erőre támaszkodás hiábavaló; isteni segítség nélkül nem tudok sikert elérni; az ő segítségével nem vallhatok kudarcot.”

Isten Józsefnek sikert adott mindenben, amihez hozzáfogott, és ezt meg akarja tenni veled is!

Bob Gass életére emlékezünk

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!