A stressz leküzdése (5)
szeptember 16. szerda

„Tizenkettőt pedig, akiket apostoloknak is nevezett, kiválasztott arra, hogy vele legyenek, és azután elküldje őket, hogy hirdessék az igét.” (Márk 3:14)

Ne akarj mindent egyedül megoldani!

Az egyik legnagyobb stresszkeltő tényező az, hogy azt hisszük, minden rajtunk múlik. Jézus nem így gondolkodott. Ő elhívott, kiképzett és felhatalmazott tizenkét másik embert, hogy megossza velük a munka terhét. Átruházott feladatokat, bevont másokat.

Akkor mi miért nem tesszük? Két oka lehet:

1) A perfekcionizmus miatt. Így gondolkodunk: „Ha azt akarom, hogy a munka rendesen el legyen végezve, akkor nekem kell megcsinálnom.” Ez szép gondolat ugyan, de sokszor nem működik egyszerűen azért, mert túl sok az elvégzendő dolog. Egyszerűen nincs elég időnk és tehetségünk arra, hogy mindent magunk végezzünk el. Igazából nagyon egoista hozzáállás az, amely ezt mondja: „Senki, de senki nem tudja úgy megcsinálni, ahogy én!” Gondolod, hogy Jézus jobban tudta volna végezni a munkát, mint a tanítványai? Hát persze! Ám még ennek tudatában is engedte, hogy ők csinálják. Miért? Mert engednünk kell, hogy az emberek hibázzanak, és a hibáikból tanuljanak, ahogyan tanultak a tanítványok is. Ne fossz meg másokat a tanulás lehetőségétől!

2) A bizonytalanság miatt. „Mi lesz, ha átadom másnak a feladatot, és ő jobban fogja csinálni, mint én?” Ez az eshetőség sokunk számára fenyegetően hangzik. De nem fogod fenyegetve érezni magad, ha tisztában vagy azzal, hogy ki vagy, kinek akarsz tetszésére lenni, mit akarsz elérni, és tudod, mi az az egy dolog, amire összpontosítanod kell.

Ahhoz, hogy hatékony légy, be kell vonnod más embereket is, mert te magad egyszerre csak egy dologra tudsz fókuszálni, és azt tudod jól elvégezni.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2020. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.