ÚJ!
A szokások ereje

Menj az Istennel való találkozás helyére!
április 12. hétfő

„Reggel fölkelt Ábrahám, hogy arra a helyre menjen, ahol az Úr színe előtt állt.” (1Mózes 19:27)

Volt egy különleges hely, ahol Ábrahám találkozott Istennel. Dánielnek is volt egy ilyen helye, oda ment akkor is, amikor élete veszélybe került: „Emeleti szobájának ablakai azonban nyitva voltak Jeruzsálem felé, és ő napjában háromszor térden állva imádkozott, és magasztalta Istenét, ahogyan azelőtt is szokta” (Dániel 6:11). Jézusnak is volt ilyen különleges helye: „Nagyon korán, amikor még sötét volt, felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott” (Márk 1:35).

Íme, egy ötlet: keress te is magadnak egy helyet, ahol Istennel lehetsz!

Amikor a problémák csaknem elborítanak és a nyomás túl nagyra nő, menj az Istennel való találkozás helyére! Ha útmutatásra van szükséged, menj az Istennel való találkozás helyére! Henry Ward Beecher szavaival: „Ha valahol láttad Istent elhaladni, jelöld meg azt a helyet, ülj oda újra!”

Az Istennel való találkozás helye lehet bárhol, de valahol legyen! Ha már sok időt töltöttél ott, egy különleges légkör veszi körül. Különleges emlékeid lesznek az Istennel töltött bensőséges időkről. Ez lesz a menedékhelyed, a szentélyed. Dávid azt írta: „aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen” (Zsoltárok 91:1).

Nevezd ezt az Istennel való találkozás helyének, a titkos helyednek, a menedékednek vagy bárminek, de legyen ilyen helyed!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.