Használd a dicsőítés erejét!
január 14. csütörtök

„Áldom az Urat mindenkor, állandóan őt dicséri szám.” (Zsoltárok 34:2)

Az előfordulhat, hogy keveset dicsőítjük Istent, viszont a dicsőítést túlzásba vinni nem lehet. Dávid azt írja: „Napkelettől napnyugatig dicsérjétek az Úr nevét!” (Zsoltárok 113:3). „Naponta hétszer dicsérlek téged” (Zsoltárok 119:164). „Áldom az Urat mindenkor, állandóan őt dicséri szám” (Zsoltárok 34:2). Amikor a körülmények rád nehezednek, a legkevésbé Isten dicsőítéséhez van kedved. Pedig éppen ilyenkor kellene ezt tenned, mert a dicsőítés a figyelmedet elvonja önmagadról és Isten csodálatos hatalmára fordítja.

Jósáfát akkora hadsereggel nézett szembe, hogy semmi reménye nem lehetett a győzelemre. De amikor elkezdte dicsőíteni Istent, ellenségei egymást pusztították el, miközben ő csak csodálkozva nézte mindezt. Amikor Pál és Szilász dicsőítették Istent a börtönben, a láncaik lehulltak és az ajtók kinyíltak.

Természetes dolog, hogy a problémáink magukra vonják figyelmünket, és emiatt elfelejtjük Istent dicsőíteni, pedig a dicsőítés megoldja a problémákat. Péter ezt írja: „hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, a dicsőségre és a tisztességre” (1Péter 1:7).

Ismerd el a dicsőítés erejét és válaszd azt, hogy magasztalod Istent, akárhogy is érzed magad! A dicsőítés bevisz Isten jelenlétébe, és így az isteni kegy és áldások áramába kerülsz. Az mondod, nem érted, hogyan működik a dicsőítés? Gondolj rá így: nem kell értened az aerodinamikai törvényeket ahhoz, hogy repülőgépen utazz. Csak szállj fel a gépre, és a pilóta majd elvisz oda, ahová menned kell. Ugyanez igaz Isten dicsőítésére is: csak kezdd el, és meg fogod látni az eredményeket!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.