ÚJ!
Hozzád illő emberek

Istentől várj elismerést!
június 12. szombat

„Ahogy a szolgák uruk kezére néznek, vagy a szolgálóleány úrnője kezére, úgy nézünk mi Istenünkre, az Úrra” (Zsoltárok 123:2)

Mindig jólesik, ha elismerik a munkánkat, és ha ez nem történik meg, az kihathat az önértékelésünkre. Ezért mondja a Biblia: „ahogy a szolgák uruk kezére néznek, vagy a szolgálóleány úrnője kezére, úgy nézünk mi Istenünkre, az Úrra” (Zsoltárok 123:2).

Az igazi értékelést nem a főnökünktől, hanem Istentől kapjuk.

Ha erről elfeledkezel, azzal keserű csalódásoknak teszed ki magad a munkahelyeden. Ez egészen odáig elmehet, hogy kevésbé leszel hatékony a munkádban, mert nem mersz döntéseket hozni, nem vállalod a kockázatot, nehogy másokban negatív vélemény alakuljon ki rólad. Lényegében egy „bólogatójánossá” válsz, aki mindenkivel egyetért, hogy mások kedvében járjon. Következésképp munkaerőként értéktelenebbé válsz, mert nem használod ki teljes mértékben Istentől kapott talentumaidat.

Bármilyen is a helyzet, ez a lényednek csak kis része, az identitásodat az adja, hogy a királyok királyának gyermeke vagy. Tudnod kell, hogy ki vagy, attól függetlenül, hogy mit csinálsz, ez ugyanolyan elengedhetetlen a munkahelyi sikerhez, mint a bizonyítványaid és a szakértelmed.

Ha mások tudják, hogy állandóan jóváhagyásra van szükséged, az kapóra jön nekik, hogy manipuláljanak, meghatározzanak és befolyásolják önértékelésedet. Ekkora hatalmat ne adj senki kezébe! Akármi is a munkád, ne feledd: bármit is teszel, mindent tégy Isten dicsőségére (ld. 1Korinthus 10:31)!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.