ÚJ!
Hozzád illő emberek

A megfelelő hely törvénye
július 23. péntek

„Ültetett az Úristen egy kertet Édenben, keleten, és ott helyezte el az embert, akit formált.” (1Mózes 2:8)

Isten először megalkotta a kertet, aztán megteremtette az első emberpárt, és elhelyezte őket a kertben. Ezt nevezzük a megfelelő hely törvényének. Csak akkor fogsz sikert elérni, ha a helyeden vagy: ott, ahol Isten akar látni.

Előfordult már veled, hogy kificamodott valamid? Emlékszel a fájdalomra? Ugyanilyen nyomorúságos érzés az is, ha a saját fejed után mégy ahelyett, hogy Isten akaratát cselekednéd.

Isten szabad választást biztosít: választhatod a könnyebbik utat, vagy járhatod a nehezet. De előbb-utóbb el kell indulnod, vagy rosszul végzed.

Jónás úgy döntött, hogy nem megy Ninivébe prédikálni, mert nem kedvelte az ott élőket. Semmi kedve nem volt segíteni rajtuk, ezért elhatározta, hogy elmenekül Istentől kapott megbízatása elől. Emiatt viharba került, bajt és veszteséget okozott utastársainak, és a tenger mélyére került, mielőtt eljutott volna oda, ahol Isten látni akarta.

Okulj Jónás példájából! Ne ismételd meg ostoba hibáját, mely sokba került, és teljesen felesleges volt!

Isten azt mondta Ádámnak, hogy „szaporodjatok, sokasodjatok” (1Mózes 1:28), aztán megparancsolta, hogy „művelje és őrizze” (1Mózes 2:15) a kertet.

Amikor a megfelelő helyre kerülsz, ne számíts arra, hogy megbízatásod könnyű lesz, ne gondold, hogy egyik napról a másikra sikert érsz el! Phillips Brooks, amerikai lelkész és író így imádkozott: „Uram, nem könnyebb terheket, hanem erősebb hátat kérünk tőled.”

Amikor Pál megkönnyebbülésért imádkozott, Isten azt mondta neki: „Elég neked az én kegyelmem” (2Korinthus 12:9).

Ha a megfelelő helyen vagy, és Isten akaratát cselekszed, akkor olyan körülmények között is boldogulni fogsz, amelyek között mások összeroppannak, mert megkapod az elegendő kegyelmet hozzá.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.