Csak nyugalom!
október 14. csütörtök

„Te azonban légy józan mindenben, a bajokat szenvedd el, végezd az evangélista munkáját, töltsd be szolgálatodat.” (2Timóteus 4:5)

 

Egy nő ült a nappalijában, amikor hirtelen megjelent egy kis fekete kígyó, végigsiklott a padlón, és bemászott a kanapé alá. Az asszony, halálosan félve a kígyóktól, beszaladt a fürdőszobába, hogy hívja a férjét, aki éppen zuhanyozott. Ő egy szál törülközővel a derekán ugrott ki a zuhany alól, előkapott egy régi seprűnyelet, és elkezdett a kanapé alá piszkálni. Ekkor felébredt a család kutyája. Kíváncsi volt, mi történik, ezért odament, és hideg orrát hátulról a férfi sarkához érintette. A férfi azt hitte, hogy a kígyó marta meg, és ijedtében elájult. A feleség azt gondolta, hogy férje szívroham miatt esett össze, ezért elszaladt az egy utcával odébb lévő kórházba. A mentősök azonnal odasiettek a házhoz, és hordágyra tették a férjet. De, amikor kifelé indultak, a kígyó előjött a kanapé alól. Az egyik mentős annyira megijedt, hogy elejtette a hordágyat, és így eltört a férfi lába. A feleség férje törött lábának látványától összeesett. Közben a kígyó csendesen tovasiklott!

Egy régi közmondás szerint az őrületnek negyven fajtája létezik, de józan ész csak egyfajta van. Az ösztönszerű cselekvés általában azt eredményezi, hogy a dolgok rosszabbá válnak, mielőtt jobbá válnának.

Tehát mielőtt pánikba esnél, nyugodj le, kérj Istentől bölcsességet és segítséget a legegyszerűbb dolgokban is!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.