Lelki gyümölcstermés (2)
július 2. szombat

„Maradjatok énbennem, és én tibennetek.” (János 15:4)

A szőlővessző nem próbálkozással, erőlködéssel vagy kemény munkával termi gyümölcsét. A gyümölcsterméshez egyszerűen az „ott maradás” kell. Mit jelent ez? Hogyan maradunk Jézusban? Képzeld el így: amikor egy teafiltert egy csésze forró vízbe teszünk, valami történik. Miközben a teafilter a vízben ázik, a tea elkezdi ízesíteni a vizet, amíg a víz át nem veszi a tea ízét. Minél tovább marad a teafilter a vízben, annál erősebb lesz a tea színe és íze. Ez történik, ha te Krisztusban maradsz, és ő benned. Minél tovább maradsz őbenne, és minél mélyebb a kapcsolatod vele, jelenléte annál inkább áthatja az életedet.

Nem a szőlővessző termi meg a gyümölcsöt, az csupán hordozza. A gyümölcsöt a szőlőtőke termi. Jézus pedig ezt mondta: „Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni” (János 15:5). Tőke nélkül a legerősebb vessző is éppoly védtelen, mint a leggyengébb vessző.

Mit jelent tehát Krisztusban maradni?

  1. Tanulmányozni Igéjét.
    „Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek” (János 15:7). Miközben Isten Igéjét tanulmányozzuk, Lelke átformál minket.
  2. Engedelmeskedni akaratának.
    „Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben” (János 15:10). Minél közelebb kerülsz Istenhez, annál inkább akarod azt tenni, amit mond. Ha pedig azt teszed, áldásai elkezdenek áradni az életedre.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.