Győzelem a munkában és munkanélküliségben sorozat 3. nap

Szupernő

„Sok nő végez derék munkát, de te felülmúlod mindegyiket!” (Példabeszédek 31:29)

A Példabeszédek 31. fejezete lehet számodra rakétakilövő állomás vagy fejvesztő hely: rajtad áll. Azt hiszed, mindent meg kellene tudnod csinálni? Sikeres karriert befutni, feleségnek, szeretőnek lenni, megnyerni az év édesanyja díjat, s úgy főzni, mint Horváth Rozi? Lehetsz mindaz, amivé Isten szeretné, hogy válj, de nem egyszerre. Minden egyes dologgal a megfelelő időben kell foglalkoznod.

Salamon azt mondja: „megvan az ideje minden dolognak…” (Prédikátor 3:1). Az a titka mindennek, hogy élvezd az időszakot, amelyben éppen vagy. Ha nem tanulod meg ezt, mindenki szenvedni fog, legfőképp te. Észre fogod venni magadon, hogy neheztelsz a gyerekeidre, a férjedre és még 101 dologra, amelyek látszólag elveszik minden idődet. Ne tedd ki magad a kudarcnak azáltal, hogy életed minden területén tökéletességet hajszolsz! Kérd Istent, hogy segítsen elérhető célokat kitűzni; olyanokat, amelyek megmozgatnak, de nem felforgatnak!

Pál azt mondja: „még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól… kaptam…” (Apcsel 20:24). Mit adott ma neked Isten, hogy elvégezd? Ha a gyermekek nevelését, akkor tedd azt örömmel, mert oly hamar felnőnek és kirepülnek! Ha karriert adott, akkor légy „só és fény” a munkádban; légy hatással a körülötted lévőkre Istenért!

Nem vagy kudarc, ha nem tudsz mindent megcsinálni; csupán ember vagy! A szükséges kegyelem a kirótt feladattal érkezik. Ezen kívül magadra vagy utalva!

Imádkozz így:

Atyám, köszönöm neked a lehetőségeket, melyeket azért adtál az életembe, hogy szolgáljak másokat, és szolgáljalak téged. Segíts, Uram, hogy meglássam a hasznát mindannak, amit teszek, hogy pozitívan lássam a munkámat akkor is, amikor úgy tűnik, minden rosszul alakul!
Köszönöm neked, Uram, a képességeimet, a tőled kapott bölcsességet, és azt, hogy bízhatok benned. Hadd lássam eljönni a te országodat! Jézus nevében, ámen!