adó 1%

Ne légy rest! (2)
április 25. csütörtök

„Meddig fekszel, te rest, mikor hagyod abba az alvást?” (Példabeszédek 6:9)

A rest ember soha nem teszi meg ma, amit holnapra is halaszthat, és soha nem teszi meg holnap, amit örökre elhalaszthat. Kedvenc munkanapja a holnap. Ezért kérdezi Isten: „Meddig alszol még, te rest?” Ha valaki munkaképes és vannak is elérhető munkalehetőségek, akkor valószínűleg egy resttel van dolgod, ha folyton azt kell kérdezned: „Meddig válogatsz még a munkahelyek között?” vagy: „Mikor keresel már új munkahelyet?”

Egyszer egy egyetemista nem tudta eldönteni, hogy tanuljon-e vagy sem. Feldobott egy pénzérmét, és azt mondta: „Ha fej: elmegyek moziba, ha írás: tévézni fogok – és ha élére esik, akkor tanulok!” Egyébként a restek még ahhoz is lusták, hogy feldobják a pénzt. A rest ember mindig tervez valamit, de soha nem jut el odáig, hogy azt igazán akarja.

Szülők, tanítsátok meg gyermekeiteknek, hogy a munkát éppen olyan fontos elkezdeni, mint befejezni! A gyerekek leggyakoribb válasza egy utasításra az, hogy „mindjárt”. Ne dőlj be nekik, mert ezt a végtelenségig tudják húzni! Tanítsd meg gyermekednek, hogy a „most” azt jelenti, hogy most, és a „befejezni” azt jelenti, hogy nem kapcsolod be a tévét, amíg a munka el nem készült.

Ez egy fontos igazság, mert ahogy valaki megfogalmazta: „Ha azt teszed, amit tenned kell, akkor, amikor tenned kell, akkor eljutsz odáig, hogy azt tehesd, amit tenni akarsz, akkor, amikor tenni akarod.”

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!