Győzelem a munkában és munkanélküliségben sorozat 4. nap

Amikor ideje lépni

„A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.” (Zsidók 11:1)

Amikor a szenvedélyed valami iránt halványulni kezd, rendszerint az elvégzéséhez szükséges kegyelem is tovatűnik. Ez azt jelentené, hogy ideje otthagynod azt, amibe oly sokat fektettél? Íme néhány gondolat ezzel kapcsolatban:

  1. Vonulj el és pihenj! A stresszes elme nem jó tanácsadó. Tölts időt Istennel! Ő már eltervezte a jövődet (ld. Ézsaiás 46:10).

  2. Nem te vagy az egyedüli érintett a dologban. Ha nem tudod (vagy nem vagy hajlandó) átadni a stafétabotot annak, aki a dolgokat a következő szintre tudja vinni, akkor veszítesz, mások is veszítenek, és az álom is elvész. Amikor végeztél a saját óriásoddal, állj félre, s hagyd, hogy a másik is végezzen az övével!

  3. Ne csak arra koncentrálj, hogy mit hagysz magad mögött! Gondolj arra is, mit viszel magaddal amikor elindulsz: önbecsülést, bölcsességet, hitet a következő kihíváshoz, és annak örömét, hogy tudod, Isten akaratát teljesítetted! Figyeld: „Én megdicsőítettelek téged a földön azzal, hogy elvégeztem azt a munkát, amelyet rám bíztál, hogy elvégezzem…” (János 17:4).

A hit tehát „a remélt dolgokban való bizalom”. Magaddal viheted, bárhová mész. Minden időjárást elvisel, minden gazdasági helyzetben növekszik, és bármely hegyet megmozgat. Ez a hang benned, amely azt mondja: „Alig várom, hogy lássam, mit tartogat nekem Isten.” Ez a legnagyobb bizonyíték arra, hogy amit megálmodsz, Isten segítségével elérheted.

Imádkozz így:

Uram, amikor arra összpontosítok, hogy a te terved szerint haladjak előre az életben, kérlek, segíts, hogy valóban el is induljak, és valósággá tegyem azt a tervet! Amikor ehhez segítségre van szükségem, akkor, hadd legyek elég alázatos ahhoz, hogy csapatjátékos lehessek! Amikor pedig ehhez talán át kell értékelnem dolgokat az életemben, még ha ez azt jelenti is, hogy új barátságokat kell kötnöm, add meg, kérlek, a bátorságot hozzá! Jézus nevében kérlek, ámen!