Győzelem a lelki életben sorozat 16. nap

A jelre várva

„…teljes öröm van tenálad…” (Zsoltárok 16:11)

Az édesapjával töltött szép napok emléke volt az, ami végül hazavezette a tékozló fiút (ld. Lukács 15:17). Az összegyűjtött jó emlékek újra és újra vissza fognak vonzani Isten jelenlétébe. „De meddig maradjak ott?” – kérdezed.

  1. Amíg el nem kezdődik a változás. Figyeld meg: „Mi pedig, miközben… szemléljük az Úr dicsőségét, mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre” (2Korinthus 3:18).
  2. Amíg meg nem érted Isten életedre vonatkozó tervét. Hallgasd meg ezt: „Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok” (Jeremiás 29:11).
  3. Amíg újra rá nem találsz az ösztönző erőre. Figyelj: „De én hiszem, hogy még meglátom az Úr jóságát az élők földjén. Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!” (Zsoltárok 27:13–14).
  4. 4) Amíg bölcsességet nem kapsz az Úrtól. Hallgasd: „Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem” (Zsoltárok 32:8).
  5. Amíg új ötleteid nem születnek. Olvasd el ezt: „A régebbiek már beteljesedtek, most újakat mondok. Még mielőtt kibontakoznak, tudatom veletek” (Ézsaiás 42:9).
  6. Amíg Krisztus lesz életed középpontja. Figyeld csak: „Gyönyörködj az Úrban, és megadja szíved kéréseit!” (Zsoltárok 37:4).

Elegendő időt töltöttél mostanában Isten jelenlétében?

Imádkozz így:

Atyám, olyan csodálatos azt tudni, hogy minden veled töltött nap egy új kezdet. Minden egyes nap egy lehetőség, hogy kitörjek a múltamból, és felfedezzek valami újat benned. Segíts, hogy egyre használhatóbb legyek számodra! Segíts felismernem a tervet, amit szeretnél felépíteni az életemben, adj bepillantást, hogy tudjam, mire hívsz engem! Jézus nevében kérlek. Ámen!

Üzenet a Mai Ige csapatától:

Vannak hősök, akik köztünk járnak: édesapáknak hívjuk őket. Mit jelent apának lenni? Hogyan tud egy apa a család Istentől rendelt vezetője lenni? Milyen az igazi Atyaság? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ ebben a 3 napos sorozatban, melynek címe: A. P. A. = Alap, Példakép, Atya. Nem csak édesapáknak!

Csatlakozz egy kattintással apák napi üzenetsorozatunkhoz!