Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A

Az

Istenember

film

Kattintson IDE!
  
Ebben a negyedévben 
már 160.000 példányban!december 01., kedd

Krisztushoz hasonló

„… ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.” (Róma 8:17)

Isten elsődleges célja nem a kényelmünk, hanem az, hogy Krisztushoz hasonlókká legyünk! Ahhoz, hogy ezt elérjük, át kell élnünk olyan dolgokat, melyeket Jézus is átélt: például, hogy saját családja nem értette őt meg, hogy a gyülekezet tagjai kigúnyolták, hogy az emberek megvetették, hogy csalódott azokban, akik állították, hogy szeretik. A Biblia azt mondja, arra kaptunk elhívást, hogy osztozzunk Jézus szenvedésében, mert „ha vele együtt szenvedünk… vele együtt meg is dicsőülünk” (Róma 8:17 NIV). Hogyan vehetjük ki mi is a részünk?

1) Isten tervére összpontosíts, ne a magad fájdalmára! „Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült.” (Zsidók 12:1–2). Corrie ten Boom mondta: „Ha befelé nézel, búskomorrá válsz, ha kifelé nézel, aggodalmassá, de ha Krisztusra nézel, megnyugszol.”

2) Ne add meg magad a rövidtávú gondolkodásnak! Nézz Jézusra, „aki az előtte levő öröm helyett… vállalta a keresztet” (Zsidók 12:2). Tartsd szemmel a célt! Nem nyered el a díjat csak a verseny végén, ezért határozd el, hogy nem térsz le a pályáról, sőt még ráerősítesz, hogy győztesen érj célba!

3) Kezdj el a megfelelő módon imádkozni! Ha megérted, hogy Isten célja az, hogy Krisztushoz hasonlóvá tegyen, kevesebb „segíts rajtam” imát fogsz mondani, és több „formálj engem” fohászt. Ahelyett, hogy azt kérdeznéd: „Miért pont én, Uram?”, azt fogod kérdezni: „Mire akarsz ezzel megtanítani, Uram?” Jakab azt írta: „Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül” (Jakab 1:4).

Így leszel egyre inkább Krisztushoz hasonlóvá.

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk