A

A teljes

Istenember

film megtekinthető itt

Kattintson IDE!

Ebben a negyedévben 
már 175.000 példányban!július 23., szombat

Isten szavának ereje (2)

„Az Úr rendelkezései helyesek…” (Zsoltárok 19:9)

Figyeld meg:
1) „Az Úr rendelkezései helyesek…” Ha Platón vagy Shakespeare szavait olvassuk, azoknak hatása azon múlik, mi mit adunk bele a folyamatba. Egyesek talán tanulságosnak vagy szórakoztatónak tartják, míg mások közömbösek rá, vagy egyenesen unatkoznak. Ezekre a szavakra mondhatjuk, hogy nem érintenek meg, de Isten Igéjéről ezt nem állíthatjuk, az ugyanis sugárzik! A fényhez vagy a hőhöz hasonlóan Isten Szava lelki-szellemi energiaforrás. Olyan dinamikus erő van benne, ami változást idéz elő, bárhová is jut el. Olyan átformáló erőt sugároz, ami megváltoztat mindenkit, aki a környezetében él!
2) „Az Úr döntései igazak, mindenben igazságosak…” (Zsoltárok 19:10). Az eredeti héber szót így is fordíthatnánk: igazak, őszinték, biztosra vehetők. Isten Igéje teljesen megbízható, mindenedet felteheted rá. Ő mindig azt mondja, amit gondol, és komolyan gondolja, amit mond. Minden szótagjában megbízhatsz. Másként fogalmazva: bátran alapozhatjuk életünket minden igére, ami Isten szájából származik (ld. Máté 4:4).
3) „Szolgádat is figyelmeztetik: ha megtartja azokat, jutalma bőséges” (Zsoltárok 19:12). Isten Szava több, mint egy hosszú lista mindarról, amit tennünk kell, vagy épp nem szabad megtennünk. Inkább olyan, mint egy radar, ami jelez, ha veszélyben vagy, ha letértél a pályáról, és rossz irányba tartasz. Lelkiismereted önmagában nem elég. „Ki veheti észre a tévedéseket? Titkos bűnöktől tisztíts meg engemet. Tartsd távol a te szolgádat a szándékosoktól; ne uralkodjanak rajtam” (Zsoltárok 19:13–14 Károli). Ha engedelmeskedsz Isten Szavának, jutalmad bőséges lesz (ld. Zsoltárok 19:12)!

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk