A

A teljes

Istenember

film megtekinthető itt

Kattintson IDE!

Ebben a negyedévben 
már 175.000 példányban!július 02., szombat

Holttér (2)

„Ki veheti észre a tévedéseket?” (Zsoltárok 19:13 Károli)

Azzal próbálkozni, hogy meglássuk az igazságot önmagunkról, néha olyan, mintha a saját szemgolyónkat akarnánk látni. „A tévedéseket ki veheti észre?” – kérdezte a zsoltáros. Még jó, hogy nem vagy magadra utalva. A Szentlélek már ott munkálkodik benned. A te dolgod csak annyi, hogy figyelj rá, és engedelmeskedj neki. Nem a bűntudat az ellenséged, hanem a bűn. Isten Lelke gyakran felébreszti bennünk a lelkiismeret-furdalást, és ha ez megtörténik, a helyes reakció nem az, hogy megpróbáljuk elnyomni a bűntudatot, hanem az, hogy az okát kezeljük. Ha ezt nem teszed, ezek az eltemetett dolgok felgyülemlenek, mint ahogy a koleszterin elzárja az ereket. Egy nagy krízishelyzetben Sámson felkelt, hogy használja nagy erejét, de „… nem tudta, hogy elhagyta őt az Úr” (Bírák 16:20). Megkérgesedett a lelke, már nem érzékelte Istent. Testünk rendelkezik azzal a csodálatos képességgel, hogy figyelmeztetni tud, ha valamilyen betegségünk támad – feltéve, hogy megtanuljuk felismerni a jeleket. A mellkasi fájdalom szívbetegségre utalhat, de vannak más apró jelek is. Sokan talán az agyvérzés jeleivel is tisztában vagyunk: a végtagok vagy az arcizmok bénulása, beszéd torzulása, szédülés, látászavar… ilyenkor gyorsan kell cselekedni. Isten arra is képessé tesz, hogy lelked titkait feltárd, ha kész vagy megnyílni előtte. Ha egyedül kell szembenéznünk ezzel, akkor általában védekező magatartást veszünk fel, megpróbálunk mindent kimagyarázni. Azt mondjuk, „hogy a rossz jó, és a jó rossz” (Ézsaiás 5:20). Vagy egy másik szélsőséges esetben betegesen agyonelemezgetjük magunkat. Madame Guyon figyelmeztetett, vigyázzunk „nehogy saját szigorú és aprólékos vizsgálatunkra támaszkodjunk ahelyett, hogy Istentől kérnénk a bölcsességet bűnünk felismeréséhez.” Mi a megoldás? Engedd, hogy gondolataidat és reakcióidat a Szentlélek vezesse!

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk