A
Kattintson IDE!

Hozz reménységet a szívekbe adód 1%-ával! Részletek ITT.

április 24., hétfő

Építő vita

„Vassal formálják a vasat, és egyik ember formálja a másikat.” (Példabeszédek 27:17)

A viták lehetnek építőek vagy rombolóak; attól függ, hogyan kezeljük őket. Sokszor azért mennek tönkre kapcsolataink vagy attól válnak állandósult boldogtalansággá, mert vagy nem vesszük észre a problémáinkat, vagy nem vagyunk hajlandók szembenézni velük, mielőtt vészhelyzetté válnak. Ahelyett, hogy megbeszélnénk, mi nem működik kettőnk között, veszekedésbe kezdünk azon, hogy mindez kinek a hibája. Az építő vita a problémákat célozza, a vádaskodás és egymás hibáztatása viszont romboló. Az ilyen veszekedés fájdalmat okoz, haragot, védekezést, agresszív érzéseket, keserűséget és más erős érzelmeket vált ki. Ezért mondja a Biblia: „távol maradni a perpatvartól: dicsőség, a bolond mind belekeveredik” (Példabeszédek 20:3). Valljuk be őszintén, amíg ezen a földön élünk, mindig lesznek nézeteltéréseink és vitáink másokkal. Ez még a legjobb kapcsolatokban is előfordul. Meg kell értened, hogy nem minden konfliktus ered szándékos dologból, gyakran csupán ártatlan tévedésekből vagy egyszerű mulasztásból adódik. Ha őszintén átbeszélitek a konfliktus okait, az segít a tisztánlátásban, a megértésben és a másik személy álláspontjának elfogadásában. És ami a legfontosabb: ne légy süket! Figyelj oda arra, amit a másik mond. Nincs rosszabb annál, mint valakivel azt éreztetni, hogy nem figyelünk rá. Csak őszinte, szeretetteljes beszélgetésben lehet a kapcsolatotokra vonatkozó véleményeket tisztázni és elegyengetni. Sőt, azok a dolgok, amelyeket nem vagytok hajlandók kezelni, sokkal jobban árthatnak a kapcsolatnak, mint bármi más. Ezért mondja a Biblia: „Vassal formálják a vasat, és egyik ember formálja a másikat.”

00:00
Értékelések átlaga: 4,4

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2016. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2016 | Impresszum | Alapítványi információk