Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  boritokep
Ebben a negyedévben 
már 148.000 példányban!május 06., szerda

Ne hozz szégyent Jézusra!

„A főpap pedig tanítványai és tanítása felől kérdezte Jézust.” (János 18:19)

Ha Jézust meg tudják érinteni erőtlenségeink (ld. Zsidók 4:15), akkor előfordulhat az is, hogy tetteink és magatartásunk miatt szégyenkezik? Milyen kellemetlen helyzet lehetett, amikor tizenkét éves korában Mária és József félbeszakították a templom legnagyobb tudósaival folytatott beszélgetését. Amikor elvitték, ezt mondták neki: „Azt hittük elvesztettünk! Halálra aggódtuk magunkat érted!” (ld. Lukács 2:48). Milyen megalázó lehetett, amikor ott állt faluja zsinagógájában, kijelentette, hogy ő a Messiás, azok az emberek pedig, akikkel együtt nőtt fel, nekitámadva le akarták lökni egy szakadékba (ld. Lukács 4:29). Milyen kínos lehetett, hogy amikor azt mondta Jairus leányára, hogy nem halt meg, csak alszik, a jelenlévők mind „kinevették őt” (Máté 9:24).
Gondold végig, amikor a főpap a tanításáról kérdezte őt, Jézus így felelt: „Miért kérdezel engem? Kérdezd meg azokat, akik hallották, mit beszéltem…” (János 18:21). Erre az ott álló szolgák közül az egyik arcul ütötte őt. Micsoda megaláztatás! Sokkal megalázóbb lehetett azonban a főpap következő kérdése, amikor nem a tanításáról, hanem a tanítványairól kérdezte Jézust. Hol voltak a tanítványai? Júdás elárulta, Péter megtagadta őt, a többiek pedig elmenekültek és elrejtőztek. Mit is mondhatott volna? Ma az a kérdés, a te jellemed, a te viselkedésed, a te elkötelezettséged Krisztus számára öröm vagy szégyen forrása? Gandhi azt mondta: „Ha a keresztyének valóban Krisztus tanítása szerint élnének, már egész India keresztyén lenne.” Ha a doktrínákról van szó, lehet, hogy kihúzhatod magad, de ha a tanítványság a kérdés, mi a helyzet veled?

00:00
Értékelések átlaga: 4,3

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014