A

A teljes

Istenember

film megtekinthető itt

Kattintson IDE!
borito
Ebben a negyedévben 
már 170.000 példányban!május 31., kedd

Mi történik utána?

„Ha haragusztok is, ne vétkezzetek: a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek.” (Efezus 4:26–27)

Egy házassági tanácsadó és családterapeuta írja: „Nem a viták miatt kellene aggódnia a házaspároknak; a kérdés az, mi történik a veszekedés után. Szinte minden férj és feleség átél konfliktusokat időnként, de ez nem feltétlenül rombolja a kapcsolatukat. Az a szócsata, mely ésszerű korlátok között zajlik, olyan, mintha kinyitnának egy szelepet, lehetőséget ad a házaspárnak, hogy levezessék frusztrációjukat, kiengedjék a gőzt. Az a fontos kérdés, hogy mi történik a vita után? Az egészséges kapcsolatokban a konfrontáció megbocsátásban végződik, közelebb hozza a párokat egymáshoz, mélyebb tisztelet és megértés alakul ki, néha pedig örömteli intim közeledést is eredményez. A bizonytalan házasságokban azonban a konfliktusok soha nem oldódnak meg igazán. Ez nagyon veszélyes helyzet, ahol az egyik veszekedés következményei már a következő vita előzményei lesznek. Ezért nagyon hasznos, ha a párok közelebbről is megvizsgálják, mi történik a konfrontáció után. Mondtál vagy tettél olyan dolgot, amivel fájdalmat okoztál házastársadnak? Nem kellene bocsánatot kérned valamiért, amivel társad önértékelését támadtad ahelyett, hogy a kettőtöket megosztó kérdésre összpontosítottál volna? Vannak fontos problémák, melyek megoldatlanok maradtak? Ha igen, akkor gyorsan kezeljétek őket, mielőtt elmérgesednek, és aláássák a kapcsolatot. Pál apostol világosan értette ezt az alapelvet: „Ha haragusztok is, ne vétkezzetek: a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek” (Efezus 4:26). Kétezer évvel ezelőtt írta ezeket a szavakat, de ma is nagyszerű tanács ez házastársaknak.

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk