A

A teljes

Istenember

film megtekinthető itt

Kattintson IDE!

Ebben a negyedévben 
már 180.000 példányban!október 20., csütörtök

Ne légy rugalmatlan!

„Naámán azonban megharagudott…” (2Királyok 5:11)

A szíriai hadsereg fővezéreként Naámán hozzászokott, hogy a dolgok az ő elképzelései szerint történnek. Ezért aztán teljesen feldühödött, amikor Elizeus azt mondta neki, hogy fürödjön meg hétszer a Jordán iszapos vizében, hogy megtisztuljon a leprától. Azt mondta: „Nincsenek tisztább folyók? Nem tudta volna a próféta megtenni, hogy csak megérint, és azzal meggyógyít?” (ld. 2Királyok 5:11–12). Szerencsére hallgatott a szolgáira, lenyelte büszkeségét, és így megtörtént vele a csoda. Fontos tanulságok vannak ebben a történetben. Mivel a fejlődéshez az akadályok leküzdése és a változáshoz való alkalmazkodás szükséges, kérdezd meg magadtól:
1) Mi a gyökere a félelmemnek és/vagy haragomnak ebben a helyzetben? Félek az ismeretlentől, és a változásoktól, amiket esetleg hozhat?
2) Rugalmatlan vagyok, és próbálom rákényszeríteni az akaratomat és a kívánságaimat erre a helyzetre? Képes lennék eljátszani a lehetőséget, hogy Isten tökéletes akarata megvalósuljon, mert ellenállok a változásnak, amit ő irányít? Sokan megfosztjuk magunkat attól a jótól, amit Isten tervezett. Miért? Mert Naámánhoz hasonlóan megszoktuk, hogy kiszolgálnak minket, és legyezgetik a hiúságunkat?
3) Lusta vagy alkalmatlan vagyok, nem adok bele annyi időt és energiát, amennyi a változás eléréséhez kellene? Ha nem vagy hajlandó változni, nem fogsz növekedni. Márpedig, ha nem növekszel, nem leszel abban a helyzetben, hogy át tudd venni azokat az áldásokat, melyeket Isten neked tervezett.
Charles Franklin Kettering mondta: „A világ gyűlöli a változást, pedig ez az egyetlen dolog, ami fejlődést hozott.” Ma kérj Istentől lelki erőt ahhoz, hogy magadévá tudd tenni azokat a változásokat, melyeket ő hoz az életedbe, és kérd, hogy segítsen úgy tekinteni rájuk, mint olyan dolgokra, melyek javadat szolgálják (ld. Róma 8:28).

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk