Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
  

Ebben a negyedévben 
már 138.000 példányban!augusztus 28., csütörtök

Nincs hozzá hasonló! (3)

„Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, reá hallgassatok!” (Máté 17:5)

A megdicsőülés hegyén Jézus mellett ott állt Mózes, a törvényadó, és Illés, aki a prófétákat képviseli. Jézus azonban túlragyogott rajtuk, elhomályosítva őket. A Biblia azt mondja: „Ruhája olyan tündöklő fehérré lett, amilyenre nem tud ruhafestő fehéríteni a földön…” (Márk 9:3). Abban a pillanatban Jézus Isten volt a legteljesebb formájában. Péter félelemmel teljes hódolattal mondta: „Uram… Ha akarod, készítek itt három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek és egyet Illésnek” (Máté 17:4). Őszinte megnyilvánulás volt, de nagyot tévedett. „Még beszélt, amikor íme, fényes felhő árnyékolta be őket, és hang hallatszott a felhőből: »Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, reá hallgassatok!«” (Máté 17:5). A „szeretett fiam” kifejezés magában foglalja azt is, hogy „egyetlen”. Senki nincs Jézushoz hasonló! Nem hasonlítható hozzá Mózes, sem Illés, sem Péter, sem Zarathusztra, Buddha vagy Mohamed. Senki a mennyben vagy a földön. A három sátor egyenlővé tette volna Mózest és Illést Krisztussal, és Istennek nem jutott volna sátor. Csak egy sátrat lett volna szabad építeni, mert a hegyen egyetlen olyan személy volt, aki megérdemelte az imádatot. „Amikor a tanítványok ezt hallották, arcra borultak, és nagy félelem fogta el őket” (Máté 17:6). Ő, aki a csillagokat elhelyezte a világűrben, és aki a fáraót seregével a Vörös-tenger mélyére süllyesztette, ott állt közöttük. Látványától elállt a lélegzetük, önteltségük utolsó nyoma is eltűnt, és kénytelenek voltak földre borulni. Mikor éreztél legutóbb ilyen hódolatot Isten iránt?

 

 

Meghallgatom
Előző napi elmélkedés Archívum naptár
Következő napi elmélkedés

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2013. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2013