Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  
maiige_borito
Ebben a negyedévben 
már 139.000 példányban!november 27., csütörtök

Menedék a viharban (3)

„Mert én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhova mégy…” (1Mózes 28:15)

Ahhoz, hogy felkészült legyél az élet viharaira:

1) Gyakorold az önuralmat! A viharok sokkal nehezebben elviselhetők a fegyelmezetlen és önmagukat elkényeztető emberek számára. Az az illúzió, hogy az élet könnyű, mint egy légpárnás utazás, sebezhetővé tesz, amikor a nehéz időkben a csüggedés és illúzióvesztés elérkezik. Az igazság az, hogy a nehéz idők nem tartanak örökké, az edzett emberek viszont igen. Az edzett emberek azok, akik az önmegtagadást és önuralmat gyakorolják. Ez az ő lelki izomzatuk, amivel az élet nehézségeit kezelik. A Biblia azt mondja: „A Lélek gyümölcse pedig… önmegtartóztatás” (Galata 5:22-23). Isten Lelke megerősít, hogy uralni tudd legnagyobb gyengeségedet: önmagadat; végeredményben ez az egyetlen, ami nehéz időkben legyőzhet. Pál e szerint az alapelv szerint élt: „megsanyargatom és szolgává teszem a testemet” (1Korinthus 9:27). A nagy sportolók mind tudják, hogy a győzelem nem a pillanatnyi kondíción, hanem a kitartó edzésen múlik.

2) Ne emberekre támaszkodj, bízd magad Istenre! „Jobb az Úrban bízni, mint emberekben reménykedni” (Zsoltárok 118:8 Károli). Igaz, hogy időnként segíthetnek mások, mint ahogy a gipsz is segíti a törött lábat. Ám, ha a láb már elbírja a saját súlyát, akkor le kell venni a gipszet, különben a láb soha nem nyeri vissza teljes erejét. Az emberek elkísérhetnek valameddig, de csak Isten megy veled végig az úton. Pál azt írta: „… senki sem volt mellettem, mindenki elhagyott. – Ne számítson ez bűneik közé! De az Úr mellém állt, és megerősített… Meg is szabadít engem az Úr minden gonosztól, és bevisz az ő mennyei országába. Övé a dicsőség örökkön örökké. Ámen.” (2Timóteus 4:16-18).

00:00
Értékelések átlaga: 4,7

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014