Győzelem a családi problémákban sorozat 29. nap

Érett szeretet

„A szeretet soha el nem múlik...” (1Korinthus 13:8)

Az 1Korinthus 13 írja le az érett szeretetet, amely képessé tesz két embert arra, hogy hosszú távon is együtt legyenek. Rendszeresen el kell olvasnod ezt a fejezetet, mert elmondja nekünk, hogy:

  1. Az érett szeretet elfogadó. Tudja, hogy a kapcsolat egy csomag; élvezed benne a jót, és növeled a türelmedet azáltal, hogy megtanulsz együtt élni a még fejlesztés alatt álló dolgokkal.
  2. Az érett szeretet sohasem irigy. Megérti, hogy a valódi megelégedettség onnan ered, hogy tudod, Istennek terve van mindannyiunk számára, és amit neked készített, azt nem fogja senki másnak adni.
  3. Az érett szeretet udvarias. Egy olyan világban, ahol nagy hiány van a jó modorból, az érett szeretet tudja, hogy azzal fejezheted ki valaminek az értékét, ahogyan bánsz vele.
  4. Az érett szeretet nem érzelgős. Tudja, hogy ha érzelemmegnyilvánulásaid mindenki számára láthatóak, minden pénzed papír zsebkendőre költheted majd.

Figyeld csak meg Pál szavait az érett szeretetről egy mai fordításban: „A szeretet soha nem adja fel. Többet törődik mással, mint magával. Nem akarja azt, amije nincs. A szeretet nem büszkélkedik, nem pökhendi, nem erőlteti rá magát másokra, nem akar mindig ő lenni az első, nem hirtelen haragú, nem tartja számon mások bűneit, nem ünnepel, ha más a padlón van, örül, ha az igazság virágzik, bármit elvisel, mindig bízik Istenben, mindig a jót keresi, soha nem néz hátra, mindvégig kitart“ (1Korinthus 13:4–8 TM). Kérd ma Istent, hogy ilyen szeretetet adjon neked!

Imádkozz így:

Uram, segíts folyamatosan figyelnem családom szükségeire! Segíts azonnal felismernem, mikor kell több energiát fektetnem a kapcsolatunkba! Hadd töltsek mindig elég időt mindenkivel, és add, hogy túlcsorduljon bennem a szeretet! Őrizd meg családomat a gonosztól, hogy együtt erősödhessünk meg Isten dolgaiban! Ámen!

Üzenet a Mai Ige csapatától:

Van egy szuper hírünk számodra! A következő napokban kerül postázásra több százezer megrendelőnkhöz a Mai Ige 2024. II. negyedévi száma. És most egy nemrégiben készült ATV-s interjú által te is betekinthetsz a „kulisszák mögé”, a csomagolótérbe, miközben meghallgathatod Nemes Nándornak, alapítványunk alelnökének gondolatait kiadványaink kapcsán.

További jó hírünk, hogy még van lehetőséged akár több ingyenes példányt is rendelni a Mai Igéből, hogy szeretteidet is megajándékozhasd bátorító kiadványunkkal. Nem kell más tenned, mint IDE kattintanod, és 1 perc alatt leadhatod megrendelésedet!