adó 1%

Fogadd szívesen a próbát! (2)
május 17. péntek

„Megkötözte a fiát, Izsákot, és föltette az oltárra.” (1Mózes 22:9)

Ábrahám számára Izsák Isten különleges ajándéka volt. De Isten ajándékai egyszerre csodálatosak – és veszedelmesek. Miért mondom ezt? Mert ha elkezded használni Istentől kapott ajándékaidat, egyszer csak elkezdesz jobban hagyatkozni rájuk, mint Istenre. Ezen a ponton a legnagyobb erősséged a legnagyobb gyengeségeddé válik.

Isten Lucifernek gyönyörű formát és gyönyörű hangot adott. Ezeket az ajándékokat eredetileg Isten dicsőítésére használta. Aztán Lucifer elkezdett tükörbe nézegetni, és saját szépségét csodálta. Az ajándékot dicsőítette Isten helyett. Lucifer bukásának tanulsága ez: amit nem Isten dicsőítésére használsz, az büszkeséggé válik. Márpedig „Isten a kevélyeknek ellenáll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ad” (Jakab 4:6). Ahelyett, hogy adottságait Isten dicsőítésére használta volna, Lucifer inkább az énjét hizlalta velük. A felmagasztalás iránti bűnös vágya vezetett bukásához.

Mi a te Istentől kapott legnagyobb ajándékod? Melyek a legjelentősebb Istentől rendelt lehetőségeid? Milyen isteni mértékű álmot ültetett el szívedben a Szentlélek? Ez a te „Izsákod”. Szeresd az Izsákodat és ünnepeld, de soha ne engedd, hogy elfoglalja Isten helyét az életedben!

Az Istentől rendelt álmok nem csak megszületnek, néha újjá is kell születniük. Ha fontosabbá válnak Istennél, akkor fel kell áldoznod őket a lelked épsége érdekében. Oda kell tenned őket az oltárra, és fel kell emelned a kést! Néha előfordul, hogy álmodnak meg kell halnia, hogy feltámadhasson Isten dicsőségére.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!