A stressz leküzdése (7)
szeptember 18. péntek

„Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé!” (Márk 6:31)

Adj időt magadnak arra, hogy élvezd az életet!

Jézus így tett. „Ő pedig így szólt hozzájuk [a tanítványokhoz]: Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé! Mert olyan sokan mentek hozzá, hogy még enni sem volt idejük.” (Márk 6:31).

Jézus nem csupán magának adott időt a pihenésre és feltöltődésre, de ezt ajánlotta tanítványainak is, akik pihenés nélkül keményen dolgoztak: „Megérdemeltek egy kis szünetet. Pihenjetek egy kicsit… adjatok magatoknak időt!” Így hát beszálltak egy csónakba, áthajóztak a tó túlsó partjára, és elmentek egy lakatlan helyre.

Jézus azért tudta helyesen kezelni a stresszt, mert tudta, mikor kell megpihenni. A pihenés és felfrissülés nem választható lehetőség, és azt sem lehet rá mondani, hogy „nem lelki” dolog. A pihenés annyira fontos, hogy Isten belefoglalta a Tízparancsolatba. A nyugalomnapot azért rendelte el, mert tudta, hogy az ember fizikai, érzelmi és lelki felépítése megköveteli a rendszeres pihenést. Jézus azért tudta túlélni a stresszt, mert élvezte az életet (ld. Máté 11:19). Pál pedig azt mondja, hogy Isten „megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk” (1Timóteus 6:17).

A stresszkezelés titka az egészséges egyensúly. Ha ma túlterheltnek érzed magad, ellenőrizz két dolgot:

1) Merítesz naponta Isten kegyelméből, vagy a saját erődre támaszkodsz?

2) Szánsz időt rendszeresen a pihenésre és felfrissülésre?

Érted már a lényeget? Ha kiégsz, nem lehet hasznodat venni Isten országában, de nem leszel hasznára a családodnak, sőt, saját magadnak sem!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2020. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.