Vizsgáld felül gondolkodásmódodat!
január 28. csütörtök

„Hallgat rá a bölcs, és gyarapítja tudását, az értelmes útmutatást nyer” (Példabeszédek 1:5)

Ha végiggondolod, miben hibáztál, akkor felismered, hogy az akkori rossz gondolkodásmódod okozta a tévedést, ezért kell megvizsgálnod, hogy jól gondolkodsz-e. „Hallgat rá a bölcs, és gyarapítja tudását, az értelmes útmutatást nyer.”

Hogyan? Ha megtanuljuk értékelni mások gondolkodásmódját, és folyamatosan figyelünk olyanokra is, akik különböznek tőlünk. A gondolkodásunk azokéra fog hasonlítani, akikkel a legtöbb időt töltjük. Ha kreatívan gondolkodókkal töltünk időt, akkor nagyobb valószínűséggel lesznek nekünk is korszakalkotó gondolataink.

Nézzünk szembe a ténnyel: ha rátalálunk egy jól működő gondolkodásmódra, akkor nagy kísértést érzünk, hogy ismételten ehhez ragaszkodjunk – akkor is, ha új helyzetekben már nem működik. Ha az a célod, hogy megóvd az elért sikeredet, azzal fékezed azt a folyamatot, ami még nagyobb sikerekhez vezethetne. Jó dolog ragaszkodni egy jó hagyományhoz. De ne feledd, hogy minden hagyomány eredetileg egy jó, sőt, talán forradalmi ötlet volt, de nem minden hagyomány jó ötlet a jövőre nézve. Ha ragaszkodsz a fennálló helyzethez, azzal ellenállsz a változásnak – még a jó irányba vivő változásnak is. Ezért olyan fontos felülvizsgálni gondolkodásmódodat.

Ha túlságosan kapaszkodsz abba, ahogy most mennek a dolgok, akkor semmi sem lesz jobb. Dr. John Maxwell írja: „Fiatalkorodban nem tévedhetsz akkorát, mint az emberek gondolják. Időskorodban nem lehet annyira igazad, mint azt az emberek gondolják. De az évek során lehetsz jobb, mint gondoltad magadról.”

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.