Próbáld ki a madármegfigyelést!
október 15. péntek

„Nézzétek meg az égi madarakat” (Máté 6:26)

 

Lehet, hogy nem kedveled a hatalmon lévő politikai pártot, de sokkal jobb helyzetben vagy, mint a zsidó nép, akikhez Jézus így szólt. A rómaiak megszállták az országukat, és hatalmon maradásukért hatalmas adókat zsaroltak ki tőlük. Rabszolgaként éltek, tehát sokat aggódtak.

Ekkor jött Jézus, és ezt mondta nekik: „Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy perccel is?” (Máté 6:26–27).

Más szóval: ha sokat aggódsz, próbáld ki a madármegfigyelést! A madarak nem tudják, honnan lesz legközelebb vacsorájuk, mégsem látni, hogy szorongástól szenvedve ülnének az ágon. És elhangzik a kérdés: „Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál?”

Egy elkeseredett munkanélküli férfi azon aggódott, hogyan fogja eltartani a családját, amikor észrevette, hogy néhány madár epertortát eszik egy kukából. Egyszerre eszébe jutott: „Ha Isten epertortával tudja etetni a madarakat, biztosan rólam is tud gondoskodni!”

Még ha alacsony önértékelésben szenvedsz is, és nem hiszed, hogy megérdemelnéd a gondoskodást, nem gondolod, hogy még mindig értékesebb vagy, mint egy madár? Nézd csak meg, hogyan gondoskodik róluk mennyei Atyád, és emlékeztesd magad arra, hogy ő rólad is gondoskodni fog!

Ha a szorongás megfoszt a boldogságodtól nappal és a nyugodt álomtól éjjel, akkor határozd el, hogy mostantól ezen ige alapján fogsz élni: „Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok” (1Péter 5:7)!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2021. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.