A siker és a küszködés területei
január 16. vasárnap

„Mert a nekünk adott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is” (Róma 12:6)

A Biblia azt tanítja, hogy Isten mindannyiunknak adott bizonyos kegyelmi ajándékokat, hogy használjuk azokat. Amikor olyasmit akarunk elvégezni, amire nem kaptunk ajándékot, akkor küszködünk. Ezt szem előtt kell tartanunk, amikor látunk valakit, aki nagyszerű munkát végez, vagy mi magunk is kiemelkedő teljesítményt nyújtunk.

Pál öt nyelven beszélt, és ő írta az Újszövetség felét, de folyamatosan küzdött azzal, amit „tövisnek” nevez a testében. Amikor imádságban kérte Istent, hogy vegye el, Isten nemet mondott. „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz” (2Korinthus 12:9).
Szükségünk van tehát kegyelemre azon a területen, melyre ajándékunk van, és kegyelemre azokon a területeken, ahol egyáltalán nem vagyunk tehetségesek.

Egyszer egy ember elment meghallgatni egy nagyszerű előadót, és úgy adódott, hogy épp a szónok felesége mellé ült le. Az előadás során a férfi észrevette, hogy a nagy szónok monogramos zoknit visel. Érdeklődve jobban megnézte, és látta, hogy a szokásos két vagy három kezdőbetű helyett a „TGIF” betűk állnak rajta. Amikor a beszéd véget ért, elismerését fejezte ki az előadónak, majd a szónok feleségéhez fordult, és azt kérdezte: „Miért azt hímezték a férje zoknijára, hogy: Thank Goodness It’s Friday*?” „Ó, a betűk nem azt jelentik! – válaszolta a feleség. – Az öltözködésben segítik a férjemet, azt jelentik: Toes Go In First**.”

Amíg élsz, egyes területeken szárnyalni fogsz, másokon pedig küszködni. Rájössz majd, hogy Isten kegyelme elég minden kihíváshoz, amellyel szembe kell nézned. Ez a mai üzenet számodra.

* Végre péntek van! (a ford.)

** Először a lábujjakat! (a ford.)

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.