Tanuld meg felismerni Isten jelenlétét!
május 14. szombat

„Amikor Jákób fölébredt álmából, ezt mondta: Bizonyára az Úr van ezen a helyen, és én nem tudtam!” (1Mózes 28:16)

Jákób ügyesen üzletelt, és hamarosan nagy vagyonra tett szert, vele ellentétben Dávid élete lassan alakult, sokáig apja juhait legeltette. De figyeld meg, hogy mit mondtak Istenről: „Amikor Jákób fölébredt álmából, ezt mondta: Bizonyára az Úr van ezen a helyen, és én nem tudtam!” (1Mózes 28:16). Dávid viszont ezt mondta: „Áldom az Urat, mert tanácsot ad nekem, még éjszaka is figyelmeztet bensőm. Az Úrra tekintek szüntelen, nem tántorodom meg, mert a jobbomon van. Ezért örül a szívem, és ujjong a lelkem, testem is biztonságban van.” (Zsoltárok 16:7–9).

Látod a különbséget?

Jákób annyira elfoglalt volt, hogy nem ismerte fel Isten hangját, és nem volt tudatában jelenlétének. Dávid viszont ezt mondta: „Az Úrra tekintek szüntelen, nem tántorodom meg, mert a jobbomon van.” Talán ez a legegyszerűbb és legjobb meghatározása a spirituális életnek. A Biblia azt mondja: „Bennünk pedig Krisztus értelme van” (1Korinthus 2:16). Azt kérded, mit jelent ez számodra? Azt jelenti, hogy a benned élő Krisztus rajtad keresztül gondolhatja gondolatait. Hát nem csodálatos? Amikor megnyugvás van benned, vagy Isten vezetését érzed, vagy rámutat valamilyen bűnre az életedben, ez azt jelenti, hogy Isten jelen van, ott van veled.

Figyelj hát rá, és adj tiszteletet jelenlétének azzal, hogy reagálsz rá! Talán mindig is azon tűnődtél, hogy mit jelent „Istennel járni”. Most már tudod.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.