Szeretni azokat, akiket nem kedvelünk
május 15. vasárnap

„Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint” (Efezus 1:5)

Isten azt parancsolja, hogy szeressük egymást. Érdekes módon azt nem parancsolja, hogy kedveljük egymást. Ez jó, mert lehet szeretni valakit annak ellenére, hogy bizonyos dolgokat nem kedvelünk benne.

Pál azt írja, hogy Isten „alkotása vagyunk” (Efezus 2:10 KJV). Az eredetiben a műalkotás szó szerepel, görögül: poiéma; ugyanebből a szógyökből ered pl. a költészetet jelentő poétika szavunk is. A költészet pedig változatos és kreatív dolog; sokféle formában fordul elő. Ezért mondja a Biblia, hogy Isten különböző emberek által, különböző módon munkálkodik (ld. 1Korinthus 12:6). Mindenféle embert használ, olyanokat is, akiket esetleg nem kedvelünk, vagy akikkel nem akarunk együtt dolgozni. Mindannyian kaptunk valamilyen lelki ajándékot, és rajtunk múlik, hogy felfedezzük-e és fejlesztjük-e azt. Isten azért adja ezeket az ajándékokat, „hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, Krisztus testének építésére” (Efezus 4:12).

A „felkészítse” szó is érdekes. Az eredeti görög nyelven egy orvosi szakkifejezésből származik, amivel a törött csont helyreigazításának folyamatát írták le. Állj meg, és nézz körül a mai világban! Láttál már ennyi összetört szívet, összetört családot, összetört álmot és összetört életet? Ha mi, Krisztus követői jól végezzük munkánkat, ezek az összetört emberek segítségre és gyógyulásra találnak. Isten arra használ minket, hogy szolgáljunk egymás felé, szeressük egymást, tiszteljük egymást és hordozzuk egymás terheit.

Ha belegondolsz, a gyülekezet Isten rendelőintézete, ahol kezelni tud mindent, ami fájdalmat okoz nekünk. Ez a tudat segít szeretni olyan embereket, akiket nem feltétlenül kedvelsz.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2022. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.