Ne hagyd, hogy az érzelmeid irányítsanak!
március 18. szombat

„Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” (Példabeszédek 4:23)

A mindennapi életed vonatkozásában dönthetsz, hogy Isten Igéjének változatlan elvei szerint jársz, vagy a folyamatosan változó érzéseid szerint. Ha Isten igéje szerint élsz, az stabilitást ad; ha az érzelmeid szerint élsz, az olyan, mintha hullámvasúton volnál: egyik nap fent, másik nap lent. Isten el akar juttatni az érzelmi érettségre, de együtt kell működnöd vele. Ez mindennap tudatos döntést követel, hogy Isten szerint tedd a dolgokat, és ne a saját fejed után menj. Amint ez szokásoddá válik, az életed örömtelibb lesz. Azt sem engeded, hogy bárki, aki az ajtódon kopogtat, bejöjjön és otthon érezze magát, akkor miért hagynád, hogy minden felszínre törő érzelem megszabja a napod irányát, vagy döntsön a reakcióidról?

„Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!” A gondolataink váltják ki az érzéseinket, nem fordítva! Ezért írja Pál: „foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre” (2Korinthus 10:5). Másként fogalmazva: ha egy gondolat nincs összhangban Isten Igéjével, ne adj neki hangot és ne szavazz rá! „Hitben járunk, nem látásban.” (2Korinthus 5:7)

Talán meglepődsz rajta, de keresztyénként sem fogod mindig érezni Isten jelenlétét. Feltámadása után Jézus megjelent két tanítványának az emmausi úton, de nem ismerték fel őt. Miért? Mert el voltak foglalva az érzéseikkel! Hogyan emelte ki őket a negatív érzelmeikből? „Elmagyarázta nekik mindazt, ami az Írásokban róla szólt” (Lukács 24:27).

A lényeg: egyedül Isten Igéje irányítson!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2023. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.