A győzelem titka: megismerni Jézust
június 4. vasárnap

„Hogy megismerjem őt és feltámadása erejét” (Filippi 3:10)

Pál ezt írta: „…hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához.” Nézzük meg alaposabban ezt az igeverset!

  1. „…hogy megismerjem őt [Krisztust].” A Szentírásban a „megismerni” szó fizikai intimitást jelez két egymást szerető ember között. Például: „Azután ismeré Ádám az ő feleségét Évát; aki fogad vala méhében, és szüli vala Kaint” (1Mózes 4:1 Károli).
  2. „…feltámadása erejét.” Mi az, ami halott az életedben, és fel kellene támadnia? Nincs olyan probléma, amit Krisztus feltámadásának ereje ne tudna kezelni. Hogyan érheted el ezt az erőforrást? Akkor tudsz meríteni Krisztus erejéből, ha a vele való bensőséges kapcsolat lesz első helyen a fontossági sorrendedben. Vannak köztünk, akik jobban örülnének, ha az igevers véget érne itt: „hogy megismerjem őt és feltámadása erejét” – de az igazság az, hogy ha bensőségesen szeretnéd ismerni Krisztust, akkor vállalnod kell „a szenvedéseiben való részesedést” is. A „szenvedés” pedig itt nem egy allergiaszezont jelent vagy egy veszteségsorozatot a tőzsdén. Pál számára ez azt jelentette, hogy megverték, elárulták és lefejezték. Ugyanakkor ez olyan bensőségessé tette kapcsolatát Jézussal, amilyet semmilyen más módon nem lehet megtapasztalni. Ha valaha is együtt szenvedtél egy másik emberrel, megérted ezt az alapelvet. Soha nem fogod megtapasztalni az ilyen mély kapcsolatot valakivel, ha azt mondod neki, hogy csak a jó időket akarod megosztani vele. A legerősebb kapcsolatok gyakran az együtt átélt szenvedésből származnak; megpróbáltatásokból, melyek által mélyebben megismerjük és szeretjük egymást, és jobban bízunk egymásban.

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2023. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.