Higgy!
május 25. csütörtök

„Leányom, hited megtartott téged, menj el békességgel!” (Lukács 8:48)

A Bibliában ezt olvassuk: „Ekkor egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásos volt, és minden vagyonát az orvosokra költötte, de senki sem tudta meggyógyítani, odament, hátulról megérintette a ruhája szegélyét, és azonnal elállt a vérzése. Jézus ezt kérdezte: Ki érintett engem? […] Valaki megérintett, mert észrevettem, hogy erő áradt ki belőlem. Mikor az asszony látta, hogy nem maradhat észrevétlen, remegve előjött, leborult előtte, és elbeszélte az egész nép előtt, hogy miért érintette meg őt, és hogy miként gyógyult meg azonnal.” (Lukács 8:43–47)

Ennek a történetnek három fontos tanulsága van:

1) Ismerd fel és ragadd meg a lehetőség pillanatát! Ez az asszony megértette, hogy Jézus most jön a városába, és lehet, hogy nem tér vissza. Vannak az életben „Isten-pillanatok”, amikor át kell rendezned a fontossági sorrendedet, le kell győznöd a félelmedet, és hinned kell. Ha nem teszed, lemaradsz arról a jóról, amit Isten neked szánt.

2) Légy kész kipróbálni egy új megközelítést! Mivel a nő a tömeg miatt nem tudta felhívni magára Krisztus figyelmét, csupán ruhája szegélyét érintette meg, és meggyógyult. A hit sokszor megköveteli, hogy indulj el az ismeretlenbe, tégy meg valamit, amit még soha nem tettél, és olyan módon fedezd fel Isten kegyelmének munkálkodását, amilyenre soha nem számítottál.

3) Teremts precedenst, szolgálj példaként, hogy mások követhessenek! A Szentírásban addig senki nem gyógyult meg Jézus ruhájának megérintésétől, de ennek az asszonynak a hite ajtót nyitott mások előtt, hogy kövessék a példáját. „Odavittek hozzá minden beteget, és kérték őt, hogy legalább a ruhája szegélyét megérinthessék. És aki csak megérintette, meggyógyult.” (Máté 14:35–36)

Isten olyan embereket keres, akik hajlandók szakítani a hagyományokkal. Amikor ilyen embert talál, arra használja, hogy hatalmának új dimenzióit nyissa meg, így általa mások áldást nyerjenek és meggyógyuljanak.

Üzenet a Mai Ige csapatától:

Szorgalmas és elhivatott munkatársaink azon dolgoznak, hogy minden nap hasonló üzenetek segíthessenek neked és másoknak túllendülni nehézségeken és megragadni Jézus Krisztus ruhájának szegélyét. Alapítványunk kizárólag adományokból tudja eljuttatni Isten reményteli üzenetét naponta több százezer emberhez. Ha szeretnél, te is segíthetsz!

A modern technika segítségével ide kattintva pillanatok alatt tudsz bennünket támogatni bármilyen összeggel! 

Hálásan köszönjük!
Mai Ige csapata

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2023. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.