Változtass a gondolkodásodon, változtass az életeden! (2)
május 14. kedd

„Aki bölcsekkel jár, bölccsé lesz” (Példabeszédek 13:20)

Ha negativitás vesz körül, keress egy jobb környezetet! Charlie Brower azt mondta: „Egy új ötlet törékeny dolog. A gúnyolódás vagy akár csak egy ásítás is megölheti; halálra szúrhatja egy tréfa, és halálba küldheti a homlokot ráncoló aggodalom.” A negatív környezet minden percben nagyszerű ötleteket öl meg. A kreatív környezet viszont olyan, mint egy üvegház, ahol az ötletek kihajtanak és virágoznak. Ahhoz, hogy növekedni tudj, olyan embereket kell keresned, akik elkötelezettek a személyes fejlődés iránt. Az ilyen emberek:

  1. Ösztönzik a kreativitást. David Hills szerint: „A kreativitással kapcsolatos tanulmányok arra utalnak, hogy az összes változó közül leginkább az dönt abban, hogy az alkalmazottak kreatívak lesznek-e vagy sem, hogy megengedő környezetet érzékelnek-e.” Ha nyíltan ösztönzik és jutalmazzák az innovációt és a jó gondolatokat, az emberek látják, hogy joguk van kreatívnak lenni.
  2. Hajlandók kockáztatni. Még ha tanulmányoztuk is az adott témát és alaposan felkészültünk, akkor is többször kell próbálkozni, mielőtt sikerül. Ezért van szükségünk olyan környezetre, ahol a kudarcokat és hibákat a kreatív folyamat részének tekintik.
  3. Hisznek az álomban rejlő lehetőségekben. A kreatív környezet eléd tesz egy üres papírlapot és azt kérdezi: „Ha le tudnád rajzolni, hogy mit szeretnél elérni, hogyan nézne ki?” A kreatív környezet tette lehetővé Martin Luther King számára, hogy szenvedéllyel beszéljen, és kijelentse: „Van egy álmom” – nem pedig: „van egy célom”. A célok adhatnak fókuszt, de az álmoknak erejük van. Az álmok kitágítják a világodat. Az álmokat és látomásokat pedig Isten adja (ld. Jóel 3:1).

Üzenet a Mai Ige csapatától:

Segíts, hogy Isten igéje eljusson a szívekbe! Tudtad, hogy ezt a missziót havi rendszerességű online adományozással is segítheted? Miért jó és hasznos ez neked?  Lehetőségeidhez mérten rendszeresen, mégis egyszerűen tudod támogatni Isten igéjének minél szélesebb körű terjedését! Részletekért kattints tovább az egyszeri vagy rendszeres adományozásra.


Légy őszinte! Sokkal jobban lelkesülsz egy álomotthonért itt, mint egy mennyeiért odaát? Kattints és olvasd tovább a Győzelem a pénzügyekben és az adósságkezelésben üzenetsorozatunk 14. részét!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2024. A Word for Today (Mai Ige) szerzői Bob és Debby Gass, mely tartalom a UCB International engedélyével kerül kiadásra. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.