Egynek az ereje (2)
november 23. csütörtök

„Lásd, eléd adtam ma az életet és a jót…” (5Mózes 30:15)

Isten azt mondta népének: „Lásd, eléd adtam ma az életet és a jót, de a halált és a rosszat is. Ezért parancsolom ma neked, hogy szeresd Istenedet, az Urat, járj az ő útjain, tartsd meg parancsolatait, rendelkezéseit és döntéseit, és akkor élni és szaporodni fogsz, mert megáld téged Istened, az Úr.” (5Mózes 30:15–16). Egyetlen ember, akinek szíve tele van Isten iránti szeretettel, láncreakciót indíthat el. John Wilkes Booth megrázta a világot, amikor merényletet követett el Abraham Lincoln ellen. Akkoriban Booth testvérét, Edwint tartották az egyik legnagyobb színésznek Amerikában. Mivel azt hitte, hogy családja már sosem moshatja le nevéről a szégyent, felhagyott a színészettel, és visszavonult életet élt. Mégsem a halál és a csalódottság örökségét hagyta hátra, hanem az élet és jó befolyás örökségét. Néhány évvel a Lincoln elleni merénylet előtt Edwin egy New Jersey-i vasútállomáson volt. A közelében egy fiatalember megbotlott, és kis híján egy mozgó vonat alá esett. Edwin habozás nélkül a fiatalember után nyúlt, és gallérjánál megragadva visszarántotta őt. A fiatalember röviden köszönetet mondott, de Edwin nem is álmodott arról, milyen jelentősége lesz ennek a pillanatnak. Néhány évvel később levelet kapott Ulysses Grant elnöktől, melyben az elnök megköszönte neki hősies tettét. Miért? Mert a fiatalember, akit megmentett, Robert Todd Lincoln volt, Abraham Lincoln fia. Edwin Booth azt kérte, hogy ezzel a levéllel együtt temessék el, ez emlékeztette őt arra, hogy a múltat talán nem tudjuk megváltoztatni, de a jövőt igen. Isten kegyelméből te is megváltoztathatod a tiédet!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!