Tudd, hogy ki vagy Krisztusban!
szeptember 20. csütörtök

„Enyém vagy!” (Ézsaiás 43:1)

Hallottunk olyan emberekről, akik azután szabadulnak a börtönből, miután leülték a kiszabott büntetést egy olyan bűncselekményért, amit nem is követtek el. Téves azonosítás történt. Valakivel összetévesztették őket. Az azonosítás azt jelenti, hogy képesek vagyunk felismerni valakit, és pontosan megmondani róla, hogy kicsoda. A Sátán azt akarja, hogy azzal azonosítsd magad, amit az emberek mondanak rólad, ahelyett, hogy önazonosságodat az határozná meg, amit Isten mond rólad. Ha nem tudod, ki vagy Isten szemében, a Sátán a padlóba döngöl a kárhoztatással és az érdemtelenség érzésével. Isten kegyelme és feltétel nélküli szeretete üdvösséged és önértékelésed egyetlen biztonságos alapja. Isten ma azt mondja neked: „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!” (Ézsaiás 43:1). Jézus egyedül Isten véleményével azonosította magát: „tudom, honnan jöttem és hová megyek” (János 8:14). Az emberek szörnyű dolgokat mondtak Jézusról, de nézd csak meg, mit mondott róla Isten: „az a kő, amelyet az építők megvetettek, az lett a sarokkő” (Zsoltárok 118:22). Néha annyira leköt minket, hogy megmondjuk az embereknek, mit tegyenek, hogy elfelejtjük megmondani nekik, kik is ők. A tudat, hogy Krisztusban vagy, olyan önbizalmat ad, hogy emelt fővel járhatsz. Eljutottál a teljességre, mert Krisztussal vagy közösségben (ld. Kolossé 2:10). Isten Krisztus igazságába öltöztetve lát téged (ld. 2Korinthus 5:21). Ha ezt elfogadod, többé nem fogod folyton elégtelennek érezni magad. Ha van pénzed a bankban, nem érzed magad kínosan, ha fel kell venned belőle, mert tudod, hogy a számlán a te neved szerepel. Ugyanígy nem kell küzdened más emberek elismeréséért, ha tudod, hogy Isten szeret és elfogad.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!