Tedd, amit Isten mondott! (5)
december 15. szombat

„Azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket.” (1Korinthus 1:27)

Amíg az emberek elismerését keresed, lekorlátozod Istent abban, amit véghez tudna vinni általad. A hit azt jelenti, hogy vállalod, hogy bolondnak néznek. Ezért jár kéz a kézben a hit és az alázat. Nóét bolondnak nézték, hogy bárkát épít a sivatag közepén. Sára számára nevetségesnek tűnt, hogy kilencven évesen gyermeket tud foganni. Mózest bolondnak nézték, amikor azt kérte a fáraótól, hogy engedje el a rabszolgáit. Bolondságnak tűnt, hogy az izraeliták serege körbejárja Jerikót trombitákat fújva. Dávidot bolondnak nézték, hogy Góliátot egy parittyával támadja meg. A keleti bölcsek bolondnak tűntek, hogy egy csillagot követnek. Péter bolondnak tűnt, amikor kilépett a csónakból egy vihar közepén. Jézust is sokan csúfolták, amikor meztelenül függött a kereszten. Az eredmény viszont mindegyik esetben magáért beszél, nem igaz? Nóé túlélte az özönvizet. Sára megszülte Izsákot. Mózes megszabadította Izráelt Egyiptomból. Jerikó falai leomlottak. Dávid legyőzte Góliátot. A bölcsek megtalálták a Messiást. Péter járt a vízen. Jézus pedig feltámadt a halálból. A te életedben is eljön a pillanat, amikor fel kell hagynod az óvatos mérlegeléssel, és olyat kell tenned, mint eddig soha. Meg kell építened a bárkát, vagy legalábbis el kell ültetned néhány fát, vagy fűrészelned kell néhány deszkát! A hit azt jelenti, hogy úgy cselekszünk, mintha Isten már megválaszolta volna imáinkat; és akkor is úgy cselekszünk, mintha már válaszolt volna, ha – mint Nóé esetében – százhúsz évig kell engedelmeskednünk. Jézus azt mondta: „higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek” (Márk 11:24). Mit mondott neked Isten? Kezdj hozzá, tedd meg!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!