Rendíthetetlen
április 23. hétfő

„Akik az Úrban bíznak, olyanok, mint a Sion hegye, amely nem inog, hanem örökre megáll.” (Zsoltárok 125:1)

Huszonkilenc éves korára Carson McCullers írónő már háromszor kapott agyvérzést, és fél oldalára lebénult. Nem sokkal később a férje öngyilkos lett. Problémái ellenére minden nap rákényszerítette magát az írásra, és végül elismert író lett. John Milton angol költő vak volt. A világhírű hegedűművész, Ichák Perlman négyévesen gyermekbénulást kapott. A korábbi Miss Amerika, Heather Whitestone siket. Stephen Hawking fizikus, a Cambridge-i Egyetem tanára motoros neuronbetegségben szenved, melynek következtében a mozgatóidegei lassan elsorvadnak. Nem csoda, hogy Thomas Edison azt mondta, ha mindent megtennénk, amire képesek vagyunk, magunk is elámulnánk! Nos, mi a titok, mi segít elviselni a nehézségeket, és mégis boldogan élni? A megoldás: „akik az Úrban bíznak, olyanok, mint a Sion hegye, amely nem inog”, rendíthetetlenek maradnak minden helyzetben. Bárhogy is érzed magad, a problémáid nem leküzdhetetlenek. A Biblia azt mondja: „ami lehetetlen az embereknek, az Istennek lehetséges” (Lukács 18:27). Sőt, mi több, ő „törődik a gyámoltalanok imádságával, nem veti meg imádságukat” (Zsoltárok 102:18), sosem túl elfoglalt ahhoz, hogy segítsen. Einstein azt mondta, hogy minden nehézségben lehetőség rejlik. Az az Isten, aki Ábrahámot vezette, amikor neki fogalma sem volt arról, hová tart, aki Sárának idős korában gyermeket adott, aki kettéválasztotta a Vörös-tengert, aki feltámasztotta Jézust a halálból, ma is él, és ma is munkálkodik életedben. Ezért légy erős az Úrban és az ő hatalmas erejében (ld. Efezus 6:10). Ne feledd, Isten segítségedre jön: „harci kocsija számtalan, sok ezer, ezekkel jön” (Zsoltárok 68:18). Ma bátorodj fel! „Az örök Isten a te menedéked, örökkévaló karjai tartanak” (5Mózes 33:27).

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!