Győzelem a pénzügyekben és az adósságkezelésben sorozat 15. nap

Vagyonkezelő

„Tiszteld az Urat vagyonodból és egész jövedelmed legjavából…” (Példabeszédek 3:9)

Ha szeretnél lelki ember és ugyanakkor sikeres ember is lenni, íme 3 dolog, amit tudnod kell:

  1. Minden Istené. Lehet, hogy a te neved van a tulajdoni lapra írva, de ne legyenek téves elképzeléseid! Hallgasd csak: „Bizony, tőled van mindez, és csak azt adtuk neked, amit a te kezedből kaptunk!” (1Krónikák 29:14). Te csak intézője vagy Isten birtokának, ezért ha azt mondja, adj egy bizonyos összeget, ne mondd: „Jó, majd gondolkodom rajta.” Ne próbálj alkudozni sem, mert minden engedelmes cselekedet után áldás vár rád. Figyeld: „Ha készségesen hallgattok rám, élhettek az ország javaival” (Ézsaiás 1:19).

  2. Egyedül Isten a forrásod. Semmid nincs, amit ne tőle kaptál volna. Nélküle a következő lélegzetvételnyi levegőt sem tudod beszívni. Teljesen rendjén való élvezni a vagyont, befektetni és megosztani azt mindaddig, amíg egyedül az élő Istenbe veted bizalmadat, „aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk” (1Timóteus 6:17).

  3. Minden pénzügyi döntésed egyben lelki döntés is. A bankszámlakivonatod mindig tükrözni fogja céljaidat és értékrendedet. A tied mit mond? Amikor adakozásra került sor, a macedóniai keresztyének kiválóan cselekedtek, mert „erejükön felül is önként adakoztak… És nemcsak azt tették, amit reméltünk, hanem először önmagukat adták az Úrnak, és aztán nekünk, az Isten akaratából” (2Korinthus 8:3–5). Ha valóban Istennek adod a szívedet, nem fog gondot jelenteni, hogy bármi mást is nekiadj.

Üzenet a Mai Ige csapatától:

Segíts, hogy Isten igéje eljusson a szívekbe! Tudtad, hogy ezt a missziót havi rendszerességű online adományozással is segítheted? Miért jó és hasznos ez neked?  Lehetőségeidhez mérten rendszeresen, mégis egyszerűen tudod támogatni Isten igéjének minél szélesebb körű terjedését! Részletekért kattints tovább az egyszeri vagy rendszeres adományozásra.