„Hagyj békén!”
január 22. szerda

„Ekkor kérlelni kezdték Jézust, hogy menjen el a határukból.” (Márk 5:17)

Amikor az emberek, akik látták, „hogy mi történt a megszállottal és a disznókkal… kérlelni kezdték Jézust, hogy menjen el a határukból” (Márk 5:16–17). Épp most voltak szemtanúi egy döbbenetes csodának, mégis azért könyörögtek, hogy Jézus hagyja őket békén. Talán attól féltek, hogy megzavarja a megélhetésüket, mint ahogy a disznók gazdájával tette. Vagy azt gondolták, hogy annyira hatalmas és kiszámíthatatlan, hogy jobb, ha nem avatkozik az életükbe. Akárhogy is, nem kértek abból, amit Jézus kínált. „Hagyj engem békén, Isten!”

Talán nem pont ezeket a szavakat használtad, de vannak az életedben olyan területek, amibe jobban szeretnéd, ha nem avatkozna bele? Mark Roberts lelkész mondja: „Ha szavakba öntenénk titkos gondolatainkat, akkor azok valahogy így hangzanának: »A családi életemet illetően a tied vagyok, de a munkahelyen hagyj békén!« Vagy: »A nyilvános életembe lehet beleszólásod, de ne avatkozz az álmodozásaimba!« Vagy: »Kész vagyok tizedet adni a jövedelmemből, de a pénzügyeim többi részébe ne szólj bele!« Vagy: »Örülök, hogy itt vagy az életemben, Jézus, de ne kérd, hogy bocsássak meg a szüleimnek!« Vagy: »Igen, akarom, hogy te legyél életem Ura, de bizonyos viselkedésekhez ragaszkodni szeretnék… bizonyos vétkeket továbbra is elkövetnék, és bizonyos kapcsolatok tekintetében ellenállnék akaratodnak.«”

Isten mindent kér, nem csupán egy részt belőled. Azt akarja, hogy életed minden területén Úr lehessen – beleértve azokat a dolgokat is, amikbe nem akarsz beleszólást.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!