Tudnod kell, mi a rendeltetésed!
november 8. péntek

„Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Efezus 2:10)

Mindannyian Isten „alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.”

 Mielőtt pályát választanál vagy odaszánnád valamire az életedet, keresd Isten vezetését! Ha nem tudod, mi Isten akarata, akkor egész életed úgy telhet, hogy nem a megfelelő dolgokat teszed. Még ha jól fizető állásod lesz is, elégedetlenséget és ürességet fogsz érezni. Viktor Frankl, osztrák pszichológus, a náci haláltábor túlélője mondta: „Mindenkinek van valamilyen egyénre szabott elhívása vagy küldetése az életben… egy megbízatás, ami várja, hogy teljesítsék. Ezt semmivel sem lehet helyettesíteni… mindenkinek a fel­adata egyedi és különleges, mint ahogy a lehetőségei is jellegzetesen sajátosak.”

 Isten különleges céllal teremtett meg. A te felelősséged (és örömöd), hogy ezt a célt felfedezd. Négy kérdés segíthet beazonosítani életcélodat:

1) Mi után kutatok? Mindannyiunk szívében él valamilyen erős sóvárgás, ami megpendíti a legmélyebb gondolatainkat, vágyainkat, érzéseinket; valami, ami lángra gyújtja lelkünket. 2) Mire lettem teremtve? Gondold végig képességeid különlegesen egyéni keverékét, összeköttetéseidet, elér­hető forrásaidat, élettörténetedet és a kínálkozó lehetőségeket! Ezek mind útjelzők számodra.

3) Hiszek a bennem rejlő lehetőségekben? Egy vezetési szakértő mondta: „Senki sem tud következetesen úgy viselkedni, hogy az nincs összhangban azzal, ami­nek az illető tartja magát.”

4) Mikor kezdjem el? Erre a kérdésre a válasz: Most!

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!